• Ruim 30.000 tevreden studenten
  • Beste docenten in de branche
  • Altijd een leslocatie in de buurt
  • Hoge tevredenheidsscore

Wat zijn de voor- en nadelen van gelnagels?

Wat zijn de voor- en nadelen van gelnagels?

Gelnagels zijn ontzettend populair. Het plaatsen van gelnagels behoort tot de meest gevraagde diensten in nagelsalons. Overweeg je ook om gelnagels te laten zetten, dan loop je misschien met wat vragen rond. Hoe ervaren mensen gelnagels? Is het een goed idee om maandenlang met gelnagels rond te lopen? Wat zijn de voor- en nadelen van gelnagels? Wat zijn de kosten die hiermee gepaard gaan? Hier ben je aan het goede adres voor het antwoord op deze vragen. We hebben de voor- en nadelen van gelnagels voor je geïnventariseerd!

De voordelen van gelnagels

Veel dames die eenmaal een keer gelnagels hebben uitgeprobeerd, willen niets anders meer. Het ziet er prachtig uit en er is ontzettend veel mogelijk op het gebied van kleur, motiefjes, patronen, tekeningetjes en nail art. Het is bijna jammer dat ze drie tot vier weken mooi blijven zitten, omdat je steeds weer iets nieuws wilt uitproberen! Je nagels zien er steeds mooi en verzorgd uit, waardoor je er geen omkijken naar hebt. Je hebt geen last van afbladderende nagellak, die je om de paar dagen bij moet werken. Daarbij bieden gelnagels je natuurlijke nagels ook meer stevigheid, waardoor het heel comfortabel aanvoelt. Wil je leren om gelnagels te plaatsen, schrijf je dan in voor onze Cursus Nagelstyling Gelnagels!

De nadelen van gelnagels

Hoewel je gelnagels meestal pas na drie tot vier weken hoeft bij te laten werken, kunnen sommige mensen zich na 2,5 week toch al gaan storen aan de uitgroei die zichtbaar wordt. Onderaan je kunstnagel komt een randje nieuwe nagel tevoorschijn en dat ziet er niet zo mooi uit. Maar om nu om de 2,5 week je gelnagels bij te laten werken, dat kan behoorlijk in de kosten lopen. Gelnagels maken je nagels ook dikker, waardoor het lastig is om dunne, platte voorwerpen op te pakken. Denk aan papier, kaartjes, munten, etc. Ook kan het wennen zijn om het touchscreen van je smartphone of tablet te bedienen. Een ander nadeel is dat je extra aandacht moet besteden aan het schoonhouden van je nagels. Er blijft gemakkelijker vuil onder zitten.

Wat kosten gelnagels?

Gelnagels kosten geld. Ook dat kan een nadeel zijn. Wanneer je jaarrond met mooi verzorgde gelnagels wilt rondlopen, dan kan dat behoorlijk wat kosten. Hoe veel je betaalt kan sterk uiteenlopen per nagelsalon. De prijs voor het plaatsen van gelnagels ligt meestal tussen de € 25 tot € 75 en het bijwerken kost meestal tussen de € 20 en € 40. De verschillen in prijs hebben te maken met de ervaring van de nagelstyliste, de producten waarmee gewerkt wordt en of je eenvoudige gelnagels kiest of juist een complex en creatief design met nail art. De kosten kunnen voor sommige mensen een drempel zijn om ermee te beginnen.

Zijn gelnagels schadelijk voor je eigen nagels?

Daar wordt veel over gezegd en geschreven. Wanneer gelnagels op vakkundige wijze worden aangebracht op gezonde sterke nagels, dan zal dit de natuurlijke nagels niet beschadigen. Uiteraard hangt het er ook vanaf hoe je zelf met je nagels omgaat. Gebruik je je nagels vaak als gereedschap, dan kunnen je nagels breken. Je hoort vaak dat er wordt gezegd dat na het verwijderen van gelnagels de eigen nagels zwakker en dunner zijn geworden. In de meeste gevallen lijkt dat alleen maar zo, omdat je ondertussen gewend bent aan de dikkere gelnagels. De nagelstyliste zal voor het plaatsen van gelnagels wel altijd je nagelplaat iets opruwen, dit hoort echter zo secuur gedaan te worden dat de nagelplaat daar niet onder te lijden heeft. Al met al is het dus ontzettend belangrijk dat je gelnagels door een gediplomeerde nagelstyliste laat zetten, die weet wat ze doet! Wil je graag een gediplomeerde nagelstyliste worden? Volg dan onze Opleiding Nagelstyliste!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
  • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
  • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
  • UWV
  • Cedeo
  • NRTO
  • KMO-portefeuille
  • Belgische Beauty Federatie