• Ruim 30.000 tevreden studenten
  • Beste docenten in de branche
  • Altijd een leslocatie in de buurt
  • Hoge tevredenheidsscore

Wat is het verschil tussen balayage en highlights?

29 juni 2022 | Haarverzorging
Wat is het verschil tussen balayage en highlights?

Een van de beste manieren om een kapsel een frisse en jeugdigere look te geven, is door het haar in stroken wat op te lichten. Dat kan op twee manieren, namelijk middels de techniek van highlighten of balayage. Dit zijn vandaag de dag veelgehoorde termen, want het zijn populaire behandelingen in de kapsalon. Wat houden deze behandelingen in? En wat is nu juist het verschil tussen balayage en highlights? Daar vertellen de haarkleur experts van Wellness Academie je graag meer over!

Uitgelicht: balayage

Wist je al dat ‘balayage’ letterlijk ‘vegen’ betekent in het Frans? Dat is dan ook precies wat er gebeurt bij deze techniek. De oplichtende haarverf wordt als het ware op het haar geveegd op willekeurige zones van het haar. Het wordt meestal aangebracht vanaf bovenin over de volle lengte van het haar. Naar de puntjes toe, loopt de kleur vaak iets breder uit. Doordat de oplichtende haarverf alleen aan de oppervlakte van het haar wordt aangebracht, krijg je een heel subtiel en natuurlijk ‘sunkissed’ effect. Een groot voordeel van deze techniek, is dat het heel onopvallend uitgroeit. Dat is wel zo praktisch, want daardoor hoeft met niet steeds heel urgent terug naar de kapper!

Spelen met stijlen en kleuren balayage

Je kunt met de balayage techniek spelen met stijlen en kleuren. Je kunt de balayage bijvoorbeeld bovenaan in het haar laten beginnen, voor een look waarbij het haar volledig lichter lijkt. Of wat dacht je van een gedeeltelijke of mini-balayage? Dat behoort ook tot de mogelijkheden. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om deze stijl alleen langs het gelaat aan te brengen. Vervolgens kun je ook spelen met kleur. Kies je voor een subtiel effect, dan kies je een lichtere kleur die dicht bij de natuurlijke haarkleur ligt. Het is echter ook mogelijk om voor een wat groter contrast te gaan. Ken je onze nieuwe Cursus Balayage Technieken al? Schrijf je vandaag nog in!

Uitgelicht: highlights

Highlights vallen onder de traditionele haarkleurtechnieken en worden al jarenlang toegepast. Een verschil tussen balayage en highlights is dat de haarverf niet op het haar ‘geveegd’ wordt, maar dat de haarverf aangebracht wordt via de folietechniek. Hiermee kan de hair colorist heel precies werken. Lokken haar worden in secties verdeeld en in aluminium gewikkeld, waardoor deze lokken van wortel tot punt geheel verzadigd worden met de haarverf, die een oplichtend effect geeft. Het effect hiervan is dat de lichtere lokken strakker gedefinieerd zijn. Doordat deze haarverftechniek meer structuur en patronen in het haar brengt, valt uitgroei sneller op. Een belangrijk verschil tussen balayage en highlights is dus dat een kapsel met highlights vaker bijgewerkt moet worden.

Veel variatie in highlights

Balayage en highlights kun je op verschillende manieren uitwerken. Zo kun je bij highlight bijvoorbeeld variëren in de dikte van de lokken die je gaat oplichten met de haarverf. Wat dacht je van hele dunne licht geverfde strengen? Deze zogeheten ‘babylights’ zorgen voor een extra subtiel effect. Daarnaast kun je in plaats van highlights ook kiezen voor lowlights. Oftewel, hier gaat het om het tegenovergestelde van highlights. In plaats van dat er lokken lichter worden geverfd, worden deze juist een tintje donkerder geverfd. Wil je alles leren over haarkleuren, highlights en lowlights? Mis dan niet onze Cursus Hair Colouring!

Het verschil tussen balayage en highlights

Wat balayage en highlights met elkaar gemeen hebben, is dat ze het haar meer dimensie geven. We hebben hier de verschillen kort voor je opgesomd:

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
  • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
  • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
  • UWV
  • Cedeo
  • NRTO
  • KMO-portefeuille
  • Belgische Beauty Federatie