Investeer in jezelf! Ontdek onze cursussen & opleidingen en start vandaag nog jouw reis.
Investeer in jezelf! Ontdek onze cursussen & opleidingen en start vandaag nog jouw reis.
  • Ruim 30.000 tevreden studenten
  • Beste docenten in de branche
  • Altijd een leslocatie in de buurt
  • Hoge tevredenheidsscore

Wat heeft de voorkeur: gelnagels of acrylnagels?

Wat heeft de voorkeur: gelnagels of acrylnagels?

Wil je jouw nagels er mooi uit laten zien? Dan zijn kunstnagels een goed idee. Maar wat is nu het beste? Gelnagels of acrylnagels? Als je hier nog geen ervaring mee hebt, kan het lastig zijn om een keuze te maken. Wij helpen je hier graag met meer informatie over hoe beide behandelingen worden uitgevoerd, wat de verschillen zijn en wat de voor- en nadelen van gel en acryl zijn. Met deze informatie kun je gemakkelijker zelf bepalen waar jouw voorkeur naar uitgaat!

Hoe worden gelnagels geplaatst?

Wil je je nagels alleen steviger maken, dan kun je gel laten aanbrengen op je eigen nagels. Wil je ook graag langere nagels, dan kan de nagelstyliste met behulp van tips of sjablonen je natuurlijke nagels verlengen. Vooraf zal de nagelstyliste eerst je nagels schoon en vetvrij maken, je nagelriemen terugduwen en je nagels vijlen. De gel bestaat uit een stroperig mengsel dat netjes wordt aangebracht op je nagels. Daarna wordt het uitgehard onder een UV- of LED-lamp. Er wordt eerst een basislaag op je nagels aangebracht, daarna een kleurlaag (meestal twee laagjes) en tot slot een beschermende toplaag. Na elk laagje dient de gel onder de lamp uitgehard te worden. Het verwijderen van de gel gebeurt met een vijl.

Hoe worden acrylnagels geplaatst?

Acrylnagels zijn net als gelnagels geschikt voor het verstevigen en/of verlengen van je natuurlijke nagels. Je nagels worden op dezelfde manier voorbereid als het geval is bij het plaatsen van gelnagels. Bij acrylnagels zal de nagelstyliste zelf een mengsel moeten maken van poeder (polymeer poeder) en een vloeistof (monomeer vloeistof), zodat er een kneedbaar bolletje ontstaat. De acryl wordt nu op de nagels aangebracht en in de gewenste vorm geboetseerd. Voor het uitharden is geen UV- of LED-lamp nodig. De acrylnagels harden uit aan de lucht, dit proces duurt circa 15 minuten. De kunstnagels kun je ervan afweken met aceton.

Gelnagels vs. acrylnagels

Gelnagels zijn flexibeler dan acrylnagels, waardoor ze minder snel breken door stoten. Aan de andere kant zijn acrylnagels ontzettend stevig, waardoor ze vaak wat langer blijven zitten. Wel voelen acrylnagels dikker aan op de nagels. Wat betreft de uitstraling kunnen we zeggen dat gelnagels een natuurlijkere uitstraling hebben dan acrylnagels, vanwege het glanzende oppervlak. Acrylnagels hebben minder glans en daarom is een extra laagje lak nodig voor een mooie glans. Gelnagels hebben daarbij iets meer mogelijkheden als het gaat om kleur, styling en nail art. Een nadeel van acrylnagels is dat bij het plaatsen een onaangename chemische lucht vrijkomt. Bij gelnagels is dat niet het geval. Een voordeel van acrylnagels is dat ze goedkoper zijn.

Wat heeft de voorkeur?

Dat hangt van jouw persoonlijke wensen af. Wil je supersterke nagels en zo goedkoop mogelijk uit zijn? Dan zijn acrylnagels een goede keus. Maar misschien houd je meer van de natuurlijkere look van gelnagels en vind je het prettig dat ze iets minder dik aanvoelen? En hoe sta je tegenover de onaangename geur die vrijkomt tijdens het plaatsen van acrylnagels? Houd je van eenvoudige kunstnagels of wil je oneindig veel mogelijkheden hebben als het gaat om kleuren, styling en nail art? Ook dat kan van invloed zijn op je keuze voor acrylnagels of gelnagels. We zien binnen de branche dat gelnagels populairder zijn. Daarom focussen we ons binnen onze Opleiding Nagelstyliste op gelnagels. In deze praktijkgerichte opleiding leer je alles over hoe je gelnagels zet als een pro! Aan het einde van de opleiding bekom je een diploma nagelstyliste.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt9 leslocaties door heel Nederland en België
  • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
  • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
  • UWV
  • Cedeo
  • NRTO
  • KMO-portefeuille
  • Belgische Beauty Federatie