• Ruim 30.000 tevreden studenten
  • Beste docenten in de branche
  • Altijd een leslocatie in de buurt
  • Hoge tevredenheidsscore

Tijd voor een (nieuwe) boekhouder? Hierop moet je letten ...

17 januari 2020
Tijd voor een (nieuwe) boekhouder? Hierop moet je letten ...

Ondernemer worden in de wellness en beauty branche? Dat is een goede zet! Wanneer je met veel passie je vak uitoefent, is het heerlijk als je dat geheel op jouw manier kunt doen. Een eigen zaak biedt dan uitkomst. Dit betekent wel dat je ook ondernemer moet worden. Zie je de taken die daarbij komen kijken wel zitten? Dan staat niets je in de weg om een eigen salon of praktijk te runnen. Je hoeft het bovendien niet alleen te doen. Schakel zo nodig andere professionals in, zoals een goede boekhouder. Is het tijd voor een (nieuwe) boekhouder? Hierop moet je letten…

1. Kies een boekhouder die bekend is met je branche

Een boekhouder kun je zien als een belangrijk vertrouwenspersoon voor je zaak. De taak van de boekhouder is om je op weg te helpen met uiteenlopende administratieve, financiële en fiscale zaken, zodat je uiteindelijk geld kunt besparen. Dit is ook de aangewezen persoon voor het geven van advies over bedrijfsplannen en nieuwe investeringen, om je bedrijf op gezonde wijze te laten groeien. Is het tijd voor een (nieuwe) boekhouder, dan is het belangrijk dat deze affiniteit heeft met jouw branche en bij voorkeur veel ervaring heeft met het ondersteunen van beauty salons of wellness praktijken.

2. Tijd voor een (nieuwe) boekhouder? Een klik is essentieel!

Ga niet zomaar met de eerste de beste boekhouder in zee. Vraag altijd een persoonlijk kennismakingsgesprek aan. Dit gesprek dient kosteloos en vrijblijvend te zijn. Omdat een boekhouder een belangrijke zakelijke partner van je wordt, is het essentieel dat je een klik hebt met elkaar. Je moet op een prettige manier kunnen communiceren. Het is belangrijk dat je merkt dat je boekhouder achter jouw ambities staat en meedenkt om van jouw bedrijf een succes te maken. Vraag tips van collega’s voor goede boekhouders binnen de branche. Ben er wel op bedacht, dat wat voor je collega een perfecte match is, niet vanzelfsprekend ook voor jou de beste boekhouder is.

3. Je boekhouder spreekt begrijpelijke taal

Elk vakgebied brengt zijn eigen jargon met zich mee. Als schoonheidsspecialiste of massagetherapeut is het ook belangrijk om je klanten steeds in begrijpelijke taal uit te leggen wat je doet, nietwaar? Ook binnen de wereld van boekhouding, financiën en belastingen komen heel wat moeilijke termen voor. Jouw boekhouder begrijpt dat zijn klanten hier niet altijd het fijne van weten. Het is de taak van de boekhouder om dit zonder problemen in begrijpelijke taal uit te leggen. Stel tijdens het kennismakingsgesprek enkele vragen over problemen of onduidelijkheden in jouw boekhouding. Je ontdekt al snel of deze boekhouder je alles duidelijk kan uitleggen.

4. Je boekhouder belicht steeds alle mogelijkheden

Het is niet alleen belangrijk dat je boekhouder begrijpelijke taal spreekt. Is het tijd voor een (nieuwe) boekhouder, let er dan eveneens op of de persoon die je op het oog hebt, uitgebreide antwoorden geeft en je inlicht over alle mogelijkheden die er zijn. Op die manier kun je zelf nadenken over wat voor jouw beauty salon of wellness praktijk de beste oplossing is. Uiteraard is het verstandig om in je overwegingen ook het advies van je boekhouder mee te nemen. Oftewel, een boekhouder helpt jou met het maken van de beste keuze, in plaats van dat hij voor jou kiest!

5. Maak duidelijke (prijs)afspraken!

Heb je een boekhouder gevonden die aan alle bovenstaande voorwaarden voldoet? Dan is de volgende stap het maken van duidelijke afspraken. Hiervoor is het belangrijk om te definiëren wat precies de taken van de boekhouder zullen zijn en wat je bijvoorbeeld zelf blijft doen. Zorg dat duidelijk is wat de boekhouder van jou verwacht, met betrekking tot deadlines en het aanleveren van de benodigde informatie. Tot slot is het essentieel om heldere prijsafspraken te maken. Komen jullie een vaste prijs per jaar of per maand overeen en welke diensten vallen daaronder? Mag je tussentijds bellen om vragen te stellen of worden daar extra kosten voor geteld? Zorg dat alles goed op papier staat, om onaangename verrassingen achteraf te voorkomen.

Hoe start je een eigen beauty salon?

Vanwege de gewijzigde vestigingswet kan iedereen in België als zelfstandige schoonheidsspecialiste, kapper, massagetherapeut of voetverzorger aan de slag gaan. Het is echter wel een aanrader om hiervoor een degelijke opleiding te volgen, om je klant verantwoorde behandelingen aan te kunnen bieden met de gewenste effecten. Erkenning van een beroepsvereniging, zoals de Belgische Beauty Federatie, is nu belangrijker dan ooit. Wil je kwaliteit leveren, het vertrouwen van je klanten winnen en een succesvolle carrière opbouwen als salonhouder? Dan volg je eerst een Beauty of Wellness Opleiding van Wellness Academie!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Schoonheidsspecialist(e)
Schoonheidsspecialist(e)
  • 18 - 26 dagen
  • v.a. € 1.849
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
  • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
  • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
  • UWV
  • Cedeo
  • NRTO
  • KMO-portefeuille
  • Belgische Beauty Federatie