• Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Snel een bruin kleurtje? Ontdek onze Cursus Spraytan!

4 mei 2021 | Schoonheidszorg
Snel een bruin kleurtje? Ontdek onze Cursus Spraytan!

Het is de tijd van het jaar waarin de zomerkleren langzaam uit de kast komen. Wat echter nog mist, is een bruin kleurtje om die zomerse look te ‘rocken’! Dan maar op ieder momentje dat het kan bijkleuren in de zon of onder de zonnebank? Iedereen weet ondertussen wel dat dat schadelijk is voor de huid. Gelukkig bestaat er een gezond alternatief, namelijk spray tanning! Wil je mensen helpen aan snel een bruin kleurtje? Ontdek dan onze Cursus Spraytan!

Zo geef je iedereen snel een bruin kleurtje!

In onze cursus spraytan leer je om op een professionele wijze spraytan behandelingen uit te voeren, waarmee je het hele lichaam of delen van het lichaam snel een bruin kleurtje geeft met een zeer natuurlijke uitstraling. Je leert om te werken met een speciaal spraytan apparaat of spray tan gun, een spray tan ruimte (bijvoorbeeld een spraytan pop-up tent) en tanning vloeistoffen met DHA (dihydroxyacetone). Tijdens deze behandeling ga je het lichaam van de klant benevelen met deze speciale lotion, die voor een egaal bruine huid zorgt. De behandeling duurt maar slechts tussen de 10 tot 15 minuten! Kortom, deze cursus is een perfecte aanvulling op onze Opleiding Schoonheidsspecialist in Gent.

Hoe zit dat nu met DHA? Is dat wel veilig?

De uv-stralen van de zon en de straling van de zonnebank hebben een schadelijk en verouderend effect op de huid. Met spray tan lotion DHA hoef je je huid niet meer bloot te stellen aan uv-stralen om een mooi zomers kleurtje te bekomen. De werkzame stof DHA is geheel veilig bevonden door de Amerikaanse Food and Drug Administration en de EU-lidstaten. Wat is DHA precies? Dit is een ketose-suikermolecuul, die wordt gewonnen uit druiven, suikerriet of suikerbieten. Dit molecuul reageert met bepaalde aminozuren in de bovenste huidlaag, die bestaat uit dode huidcellen. Deze reactie veroorzaakt een mooie bruine kleur. DHA wordt juist aangeraden in de strijd tegen huidkanker als ideaal alternatief voor bruinen in de zon of onder de zonnebank.

Is spray tanning hetzelfde als de bruiningslotions in de winkel?

We krijgen vaak de vraag of spray tanning niet hetzelfde resultaat geeft als bruiningslotions, die je gewoon in de winkel kunt kopen. Hoewel de bruiningslotions in de winkel dezelfde werkzame stof bevatten (DHA), is de concentratie hiervan een stuk lager. Bovendien moeten deze lotions op de huid gesmeerd worden, waardoor ze vaak een streperig of vlekkerig resultaat geven. Dit kan vreemde plekken veroorzaken. In onze cursus leer je werken met hoogwaardige producten met een hoge concentratie aan DHA. Door de vloeistoffen te vernevelen, bereik je meteen in één keer snel een bruin kleurtje met een superegaal resultaat. Spray tanning is dus een professionele behandeling.

Snel een bruin kleurtje, maar hoe lang heb je hier plezier van?

Wat je klanten straks natuurlijk ook graag willen weten, is hoe lang ze plezier hebben van jouw professionele spray tan behandeling. Gemiddeld blijft de egaal bruine kleur tussen de 5 tot 10 dagen mooi zitten. Het is hiervoor wel belangrijk om de huid goed voor te bereiden en goede nazorg-instructies mee te geven. Zo moet je de huid minimaal 24 uur van tevoren goed exfoliëren met extra aandacht voor de wat ruwere zones, zoals de knieën, hielen, ellebogen en handen. Na de behandeling heeft de spray tan vloeistof de tijd nodig om in te trekken, waardoor je 8 uur moet wachten met douchen of baden. Ook is het belangrijk om de huid goed te hydrateren om een uitgedroogde en schilferig huid te voorkomen, anders zal de kleur sneller vervagen.

Perfect voor een feest, speciale gelegenheid of vakantie!

Met spray tanning als nieuwe dienst kun je inspringen op de vraag van je klanten om voor een feest, een speciale gelegenheid (bijvoorbeeld een bruiloft) of op vakantie er extra goed uit te zien met snel een bruin kleurtje. Voor een speciale gelegenheid raden we je aan om de spraytan behandeling zo’n 2 tot 3 dagen van tevoren uit te voeren. Let op: de bruine kleur door spray tan beschermt de huid niet tegen de schadelijke invloed van de zon. Een goede zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor (SPF) blijft gewoon een topprioriteit!

Wil je leren spraytannen?

Zorg dan dat je erbij bent tijdens onze volgende Cursus Spraytanning in Hasselt of Amsterdam! Deze praktische cursus bestaat uit één lesdag van 10:00 tot 16:00, waarin je alle kennis en vaardigheden opdoet om professionele spray tan behandelingen te geven. Het is ook mogelijk om onze Online Training Spray Tan te volgen, met handige instructievideo’s en online begeleiding van een topdocente. Na afloop van zowel de klassikale als de online training ontvang je een certificaat. Verras jij je klanten deze zomer ook met snel een bruin kleurtje zonder schadelijke effecten voor de huid?! Tot snel bij Wellness Academie!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Schoonheidsspecialist(e)
Schoonheidsspecialist(e)
 • 18 - 26 dagen
 • v.a. € 1.849
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie