Alle online cursussen aan -10% (meer info)
Alle online cursussen aan -10% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Haarkleuren: welke kleuren blond zijn er?

23 juli 2020 | Haarverzorging
Haarkleuren: welke kleuren blond zijn er?

Op zoek naar een mooie nieuwe haarkleur? Denk je erover om blond te gaan? Dan is de volgende vraag van de kapper: 'Welke kleur blond?'  Binnen de wereld van de haarkleuren is ontzettend veel mogelijk. Een nieuwe kleur kiezen, die echt bij je past, is daarom nog behoorlijk lastig. Niet voor niets biedt Wellness Academie een aparte cursus haarkleuren aan. Laat je hier inspireren door verschillende soorten kleuren blond, zodat je goed voorbereid naar het kapsalon kunt gaan! We geven hier antwoord op welke kleuren blond er zijn!

Zonnig goudblond

Deze kleur blond wordt geassocieerd met zon, zee en strand. Denk hierbij aan een natuurlijk blond kapsel, waarbij delen van het haar opgelicht worden door de zon. Er wordt ook steeds vaker naar verwezen als ‘sunkissed’ blond of zomerblond. Is dit van nature niet jouw haarkleur? Dan kun je dit met de juiste haarkleuring wel nabootsen. Heb je van nature donkerblonde tot lichtbruine haren, dan kunnen enkele goudblonde highlights voldoende zijn om een zonnig goudblond kapsel te creëren. Het is een misvatting dat goudblond alleen mooi staat in de zomer. Het kan juist in de winter een goede keus zijn om een grauwer en fletser geworden haarkleur op te lichten. Goudblond staat mooi bij zowel een lichte huidskleur als bij een licht getinte huidskleur. 

Elegant asblond

Asblond is een donkere kleur blond, die richting lichtbruin neigt. Deze kleur is vooral geschikt, wanneer je een subtiel en zacht resultaat wenst. Ben je van nature donkerder, dan is het contrast met de asblonde kleur minder groot, dan wanneer je voor extreem blond gaat. Bij een asblonde kleur worden zilverkleurige highlights gezet, die contrasteren met de overige tinten. Hiermee bereik je een elegant effect. Asblond past goed bij mensen met een lichte kleur ogen en een bleke huid. Het heeft dan zelfs het voordeel dat het roodheid in je gezicht minder opvallend maakt. Daarbij is het ook ideaal voor het verbergen van je eerste grijze haren! Heb je van nature een donkere huidtint, dan kun je een asblonde haarkleur beter achterwege laten.

Natuurlijk honingblond

Wil je graag een zo natuurlijk mogelijk blonde kleur, dan is honingblond een goede optie. Het voordeel van honingblond is dat het een mooi effect geeft bij vrijwel elke basiskleur. Een honingblonde kleur kan donker haar lichter maken. Heb je echter juist heel licht haar, dan zal de honingblonde kleur je haar een wat warmere tint geven. Honingblond past daarom ook bij elke gezichtskleur. Heb je van nature een donkere teint, dan kan het je mooie donkere kleur versterken. Heb je een bleke huidskleur, dan zorgt een honingblond kapsel voor een warmere en stralendere look. In alle gevallen zal honingblond daarom een mooi natuurlijk en warm resultaat geven. Een veilige keus!

Glamorous platinablond

Platinablond is momenteel erg populair. Het wekt associaties op met de Hollywood glamourstijl á la Marilyn Monroe. Maar het is geen eenvoudige opgave om deze look te krijgen. Het is belangrijk dat je haar in topconditie is, omdat je mogelijk meerdere blekende behandelingen moet ondergaan. Dit is altijd een aanslag op de gezondheid van je haar. Voor mensen met van nature een blonde of zeer lichtbruine kleur is platinablond het gemakkelijkste te bereiken. Daarbij staat platinablond ook het beste bij mensen die van nature een lichte haarkleur, huidskleur en lichte ogen hebben. Platinablond is geen aanrader voor mensen met donkere of zwarte haren. Het contrast is veel te groot en het is een te grote aanslag op je haar. Wanneer je voor platinablond gaat, is het heel belangrijk om je haar extra goed te verzorgen met herstellende producten. Verder is het een aanrader om bij platinablond haar regelmatig zilvershampoo te gebruiken om een gele gloed te neutraliseren.

Welke kleuren blond spreken jou aan?

Uiteraard zijn er ook allerlei tussenwegen mogelijk en uiteenlopende haarkleurtechnieken met elk hun eigen effect! Heb je al een beter idee van welke kleur blond het beste bij jou past? Laat je adviseren door een professionele kapper! Of wil je hier zelf het fijne van weten? Bekijk dan hier eens onze Opleiding Kapper en de Cursus Haarkleuren (Hair Coloring)!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie