• Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Gelnagels voor mannen; nagelbijtarrangement!

Gelnagels voor mannen; nagelbijtarrangement!

Wanneer we denken aan kunstnagels, zoals gelnagels, denken we vooral aan nagelbehandelingen voor dames. Maar wat dacht je van gelnagels voor mannen? Nee, dan hebben we het niet over vrolijk gekleurde lange gelnagels, maar over natuurlijk ogende gelnagels. Deze gelnagels zijn ideaal voor mensen met beschadigde nagels, bijvoorbeeld door het nagelbijten. Naast een esthetische functie bieden gelnagels ook een uitkomst binnen een nagelbijtarrangement. Lees er hier meer over!

Nagelbijten afleren met gelnagels nagelbijtarrangement

Mooi verzorgde handen en nagels dienen als visitekaartje voor zowel mannen als vrouwen. Dit is een probleem voor fervente nagelbijters. Het is een slechte gewoonte, die men niet gemakkelijk afleert. Als nagelstyliste kun je mensen hiermee helpen door mooie gelnagels aan te brengen. Niet alleen krijgen de natuurlijke nagels dan eindelijk even rust, maar de nagelbijter zal ook wel even twee keer nadenken voordat hij of zij op zijn mooi verzorgde nagels gaat bijten. Door gedurende langere tijd gelnagels te dragen, leert men deze slechte gewoonte gemakkelijker af. Uiteraard is het wel belangrijk dat de nagels in de tussentijd steeds bijgewerkt of vernieuwd worden door een professionele nagelstyliste. Bekijk hier ook eens onze Cursus Gelnagels.

Gelnagels; wat kan ik verwachten?

Zeker voor mannen, die doorgaans toch wat minder aandacht besteden aan nagelverzorging, kan het vreemd zijn om gelnagels te laten zetten. We gaan hier kort in op hoe een nagelstyliste te werk gaat, om je alvast een idee te geven:

 • Allereerst verzorgt de nagelstyliste de natuurlijke nagels door scherpe randjes van de afgekloven nagels glad te vijlen, de aangetaste nagelriemen te verzorgen en de nagels schoon en vetvrij te maken.
 • Vervolgens wordt het nagelbed verlengd met een transparante covergel. De nageltip wordt een heel klein stukje langer gemaakt, zodat de nagels niet té kort, maar ook zeker niet té lang zijn (anders wordt het nagelbijten juist in de hand gewerkt).
 • De vrije rand, het witte uiteinde van de nagel, wordt op een zo natuurlijk mogelijke manier vormgegeven. De gel wordt uitgehard onder een UV-lamp.
 • Tot slot worden de nagels afgewerkt met een topcoat. Er bestaat een speciale topcoat die een natuurlijk glanzend effect geeft en dus geen hoogglanzend effect. Deze topcoat is ideaal voor mannen.

Nagelbijtarrangement gelnagels voor mannen

Met één keer gelnagels laten zetten ben je niet van het probleem af! Wil je het serieus aanpakken, dan is een nagelbijtarrangement noodzakelijk. Dit betekent vaak een traject van 2 tot 3 maanden waarbij een professionele nagelstyliste regelmatige je nagels onder handen neemt. Dat traject kan er als volgt uitzien:

Week 1

Zoals hierboven beschreven wordt er een nieuwe set gelnagels geplaatst. Het zal de eerste keer even wennen zijn. Door de gelnagels kunnen je nagels wat zwaarder aanvoelen.

Week 2

Een week later keer je terug naar de nagelstyliste om de nagels te laten controleren en korter te laten vijlen. Zijn je nagels nog in tact of heb je er onverhoopt toch aan zitten bijten of plukken? De nagelstyliste zal eventueel wat reparaties uitvoeren.

Week 3

De nagelstyliste voert een nabehandeling uit waarbij ze 80% van de gel weg vijlt en een nieuwe laag aanbrengt.

Week 4

Je nagels worden weer goed gecontroleerd, korter gevijld en eventueel gerepareerd. Zien de nagels er goed uit, dan hoef je pas over twee weken weer terug te komen.

Week 6  

De nagelstyliste voert een nabehandeling uit waarbij ze 80% van de gel weg vijlt en een nieuwe laag aanbrengt.

Bevallen de gelnagels? Helpen ze je om op een effectieve manier van het nagelbijten af te komen? Dan kun je op deze manier doorgaan met gelnagels. Je kunt er ook voor kiezen om na een tijdje de gelnagels te laten verwijderen en je nagels goed te laten verzorgen door een nagelstyliste.

Nagelstyliste gelnagels worden iets voor jou?

Het geeft veel voldoening om mensen met dergelijke probleemnagels doeltreffend te helpen! Lijkt het je wat om zelf een expert op het gebied van gelnagels te worden? Dan is onze volwaardige Opleiding Nagelstyliste Gelnagels een must!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie