✨ 7/10 infoavond in Eindhoven van 19u tot 21u, kom jij ook?✨ (meer info)
✨ 7/10 infoavond in Eindhoven van 19u tot 21u, kom jij ook?✨ (meer info)
  • Ruim 30.000 tevreden studenten
  • Beste docenten in de branche
  • Altijd een leslocatie in de buurt
  • Hoge tevredenheidsscore

Dermatologisch getest, wat betekent dat nu juist?

18 mei 2022 | Schoonheidszorg
Dermatologisch getest, wat betekent dat nu juist?

Het staat op talloze verpakkingen van lotions en crèmes, maar wat betekent ‘dermatologisch getest’ nu werkelijk? Zeker als je van schoonheidsverzorging je beroep wilt maken, dan is het belangrijk om te weten, wat dit inhoudt. Je wilt namelijk met producten werken die goed zijn voor de huid en waarmee je echt iets voor je klanten kunt betekenen. Waar moet je dan op letten? Wellness Academie vertelt hier meer over wat dermatologisch testen inhoudt!

Betekent dermatologisch getest altijd ‘veilig’?

‘Dermatologisch getest’ is een van de veelvoorkomende slogans op beauty producten, die eigenlijk heel weinig betekent. Of beter gezegd, het kan heel veel betekenen, waardoor vaak niet duidelijk is wat er nu precies mee wordt gezegd. Zo kunnen aanbieders van een huidproduct deze bewering op de verpakking zetten, nadat ze zelf het product op een klein aantal mensen hebben uitgeprobeerd. Dat valt uiteraard niet onder een onafhankelijk onderzoek. Bovendien zegt deze bewering ook niets over de resultaten van de test. Het enige wat ermee wordt gezegd is dat er getest is en niet wat, op wie en wat de bevindingen waren. Je kunt dit wel bij de fabrikant navragen! Deze moet namelijk een rapport beschikbaar kunnen stellen.

Leer kritisch nadenken door kennis te vergaren!

Het is dus belangrijk om te weten dat ‘dermatologisch getest’ enkel en alleen een marketingterm is om consumenten over te halen om het betreffende product te kopen. Alle producten die op de markt zijn, moeten sowieso veilig zijn. Een product dat dermatologisch getest is, hoeft dus ook niet per se bedoeld te zijn voor mensen met een gevoelige huid of voor iemand die snel allergische reacties krijgt. Ben je als schoonheidsspecialist op zoek naar huidvriendelijke producten, waarmee je echt iets kunt betekenen voor de huid van je klanten? Dan is het essentieel om je te verdiepen in de werking van de huid, in huidproblemen en in ingrediënten in beauty producten. Daarvoor ben je bij onze Opleiding Schoonheidsspecialist in Hasselt aan het juiste adres. Laat je niet zomaar verleiden door marketingtermen!

Verdiep je in ingrediënten in beauty producten!

Heb je al een diploma schoonheidsspecialist op zak en wil je meer leren? Ook dan ben je bij Wellness Academie aan het juiste adres. We merkten dat er onder beauty professionals steeds meer aandacht is voor ingrediënten in cosmetica. Ze willen graag weten wat ze op de huid van hun klanten smeren. Daarbij worden ook consumenten steeds kritischer. Wil je ook je klanten met huidproblemen nog beter kunnen helpen en goed kunnen onderbouwen waarom je bepaalde behandelingen en producten voorstelt? Dan is onze nieuwe Cursus Cosmeceuticals/ Nutricosmetics Specialisatie echt iets voor jou. Deze specialisatie is volledig gericht op huidverzorging met uitgebalanceerde ingrediënten in cosmetica. Daarbij leer je ook meer over suppletie in je beauty salon.

Hoe kies je de juiste producten voor je salon?

Een van de lastige keuzes, waar je als beginnende schoonheidsspecialist voor komt te staan, is het uitkiezen van producten voor in je salon.

  • Welke huidproblemen wil je kunnen behandelen?
  • Wat wil je bereiken met je behandelingen?
  • Welke producten en ingrediënten heb je daarvoor nodig?
  • Wat wil je uitdragen met jouw salon?

Het is belangrijk dat je dat allemaal duidelijk voor jezelf op een rij zet. Ga vervolgens producten bestuderen door de ingrediëntenlijsten onder de loep te nemen. Welke ‘goede stoffen’ zitten erin? Let op: de stoffen die in de hoogste concentraties erin voorkomen, staan bovenaan in de lijst.

Veel ingrediënten staan bekend onder meerdere namen, zoals de chemische naam of de merknaam. Daarom is de INCI-lijst (International Nomenclature of Cosmetic Ingredients) ontwikkeld. In deze lijst staan cosmetica ingrediënten met hun internationale benaming. Ingrediënten in cosmetica moeten volgens hun INCI-naam op het etiket vermeld worden. Dit is onder meer praktisch als een klant allergisch is voor een bepaalde stof.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Schoonheidsspecialist(e)
Schoonheidsspecialist(e)
  • 18 - 26 dagen
  • v.a. € 1.849
Meer informatie
Altijd in de buurt9 leslocaties door heel Nederland en België
  • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
  • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
  • UWV
  • Cedeo
  • NRTO
  • KMO-portefeuille
  • Belgische Beauty Federatie