• Ruim 30.000 tevreden studenten
  • Beste docenten in de branche
  • Altijd een leslocatie in de buurt
  • Hoge tevredenheidsscore

Alles wat je moet weten over inwerktijd van haarverf!

20 juli 2020 | Haarverzorging
Alles wat je moet weten over inwerktijd van haarverf!

Zin in een ander kleurtje in je haar? Of wil je graag je grijze haren bedekken met haarverf? Dan krijgen we vaak de vraag hoe lang je haarverf eigenlijk moet laten inwerken voor de beste resultaten. Hoe zit dat precies? Wat gebeurt er bijvoorbeeld als je haarverf te lang laat intrekken? Verpest je daarmee de kleur? Daar willen we graag duidelijkheid over geven, want hier bestaan nogal wat misvattingen over! Lees hier alles over wat je moet weten over de inwerktijd van haarverf!

De inwerktijd van haarverf

Hoewel het natuurlijk altijd beter is om een haarkleuring uit te laten voeren door een professionele kapper, wil je misschien toch graag ook eens thuis je haar verven. Op de verpakking van de haarverf kun je de inwerktijd terugvinden. Doorgaans is dat minimaal 35 minuten. Je kunt als richtlijn nemen dat haarverf tussen 35 en 45 minuten de tijd nodig heeft om in te werken. Deze inwerktijd laat je ingaan vanaf het moment dat je alle haren bedekt hebt met haarverf. De maximale inwerktijd is 45 minuten. Zie je het wel zitten om zelf als professionele kapper aan de slag te gaan? Schrijf je dan in voor onze Opleiding Kapper!

Haarverf te lang laten inwerken? Wat zijn de gevolgen?

Hoewel de verpakking van haarverf duidelijk de inwerktijd aangeeft, merken we dat dit toch bij veel mensen wat vragen oproept. Wat gebeurt er als je de tijd bent vergeten en de verf te lang laat inwerken? Of wat als het lang duurt voordat je je volledige haardos in de haarverf hebt gezet? De verf zit dan langer op die delen van het haar waar je begonnen bent, dan op de delen die je als laatste hebt voorzien van haarverf. Wees gerust! De tijd iets overschrijden kan geen kwaad. Haarverf verliest na circa 45 minuten zijn werking. De haarverf langer laten inwerken zorgt niet voor vreemde effecten. Als je het echt veel te lang hebt laten zitten, kan je haarkleur iets donkerder uitvallen.

Inwerktijd van haarverf bij grijze haren

We raden je aan om voor het bedekken van erg grijs haar de volle 45 minuten aan te houden als inwerktijd van de haarverf. Dit haarkleurproces gaat trager, gezien grijs haar een stuk stugger is. De pigmenten in de haarverf hebben tijd nodig om goed in het haar te dringen. Wat als de haarverf de grijze haren, ondanks de 45 minuten inwerktijd, niet goed heeft gedekt? In dat geval kun je de haarverfbehandeling nog een keer uitvoeren. Voor een goede dekking van grijze haren is het een aanrader om het haar in het vervolg eerst voor te pigmenteren. Je zorgt hiermee dat de haarschubben van wat pigment worden voorzien en openstaan. De haarverf kan vervolgens beter in het haar doordringen.

TIP: Ook voor het aanbrengen van askleuren raden we je aan om de haarverf de volle 45 minuten te laten inwerken. De astinten ontwikkelen zich namelijk pas in de laatste fase van het haarkleurproces.

Haarverf te kort laten inwerken? Wat zijn de gevolgen?

Laat haarverf altijd minimaal 35 minuten inwerken. Mocht je je om de een of andere reden vergissen in de tijd en de haarverf te snel uitspoelen, dan zal de dekking niet voldoende zijn. Dat geldt zeker bij grijs haar. In het geval van een askleurige haarverf, zal dit ervoor zorgen dat de kleur warmer is dan je wenst. De oplossing is eenvoudig; je voert de haarverfbehandeling gewoon direct opnieuw uit en laat de haarverf langer inwerken. Het is wel belangrijk dat je hiervoor haarverf van goede kwaliteit gebruikt, zodat je je haar niet onnodig beschadigt!

Leer haarkleuringen uitvoeren als een professional!

Wil je zeker weten dat je het in het vervolg goed doet? Volg dan een Cursus Haarkleuren van Wellness Academie! Als specialist in haarkleuren kun je mensen helpen om er prachtig uit te zien en om schitterende metamorfoses te verwezenlijken. Je geeft het zelfvertrouwen en de eigenwaarde van je klanten een oppepper!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
  • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
  • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
  • UWV
  • Cedeo
  • NRTO
  • KMO-portefeuille
  • Belgische Beauty Federatie