Summerschool Schoonheidsspecialiste & Schoonheidsspecialiste 15% (meer info)
Summerschool Schoonheidsspecialiste & Schoonheidsspecialiste 15% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Veelgestelde vragen over cupping massage

28 oktober 2020 | Massage & Therapieën
Veelgestelde vragen over cupping massage

Als massagetherapeut raak je niet uitgeleerd, want er bestaan vele bijzondere massagebehandelingen. Welke massagevaardigheden wil jij nog leren? Misschien is cupping massage wel iets voor jou! Bij Wellness Academie kun je deze behandeling leren tijdens een cursus op een van onze opleidingslocaties. Daarnaast bieden we momenteel ook een online training cupping aan. We geven hier alvast antwoord op veelgestelde vragen over cupping massage.

Waar komt cupping massage eigenlijk vandaan?

Cupping wordt vaak aangeprezen als een ‘nieuwe’ behandeling, maar dat is het zeker niet! Deze behandelwijze is eeuwenoud en wordt binnen de Traditionele Chinese Geneeskunde al eeuwenlang toegepast. Er werden in de geschiedenis allerlei soorten cups gebruikt: van hoorn, bamboe of aardewerk. Ook binnen de Arabische wereld kent men al heel lang dit gebruik! Binnen de moderne cupping massage, die je in onze cursus cupping leert, werk je met siliconen cups. Je leert de cups correct en op de juiste plek op het lichaam plaatsen. Hier zuigen ze zich vast aan de huid. Vervolgens leer je om met behulp van deze cups een complete massage uit te voeren.

Wat is het doel van cupping massage?

Een van de belangrijkste vragen over cupping is uiteraard wat het doel hiervan is. Doordat de cups zich vacuüm zuigen op het lichaam kun je veel dieper inwerken op het lichaam, dan met de bekende massagetechnieken. De zuigende werking van de cups zorgt ervoor dat de doorbloeding in het aangedane gebied, bijvoorbeeld vanwege spierpijn, sterk wordt bevorderd. Hiermee wordt ook meteen de stofwisseling gestimuleerd. Op de pijnlijke plekken wordt het lichaam bevrijd van afvalstoffen; de spieren en de huid kunnen beter functioneren en pijn verdwijnt. Doordat tegelijkertijd ook de lymfeafvoer wordt verbeterd, versterk je met cupping ook de weerstand.

Bij welke klachten is cupping een aanrader?

De sporen van cupping kom je steeds vaker tegen. Steeds meer sporters, bekende atleten en andere beroemdheden tonen hun rode en ronde vlekken op hun lichaam, die achterblijven na een cupping behandeling. Vooral de topsporters zetten cupping in kijker. Zij ondergaan deze behandeling na inspanningen om spierknopen, spierpijn en verklevingen van weefsel vlot te verhelpen. Het geeft de doorbloeding en stofwisseling een boost en zorgt er dus voor dat ze snel weer in topvorm zijn. Cupping is daarom ook een ideale aanvulling op een Cursus Sportmassage. Cupping is niet alleen voor (top)sporters bedoeld. Bij de volgende klachten is cupping beslist een aanrader:

 • Spierknopen en -spanningen
 • Spijsverteringsproblemen
 • Spanningshoofdpijnen
 • Bronchiale astma
 • Doorbloedingsstoornissen

Zijn die rode plekken na de behandeling wel ‘normaal’?

Dat is een van de veelgestelde vragen over cupping massage en dat is niet vreemd. De rode of blauwe plekken die achterblijven na een cupping massage, roepen bij veel mensen bedenkingen op. Is het wel normaal en gezond dat de huid er na een behandeling zo uitziet? Deze plekken ontstaan door de zuigkracht, die de cups uitoefenen op de bloedvaten. Ze trekken echter na enkele dagen vanzelf weg. Het is geen teken dat de massage pijnlijk is. Integendeel, cupping voelt namelijk juist prettig aan. De rode of blauwe plekken na cupping zijn dus normaal en geen reden tot bezorgdheid!

Nog meer vragen over cupping massage?

Ben je nieuwsgierig naar deze behandelwijze? Aarzel dan niet langer en schrijf je hier in voor onze praktische 1-daagse Cursus Cupping Massage.  Je krijgt les van onze topdocent Jos Koch en na afloop ontvang je een certificaat cupping. Tot gauw bij Wellness Academie!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie