Alle online cursussen aan -10% (meer info)
Alle online cursussen aan -10% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Tips voor het camoufleren van rimpels

21 juli 2020 | Visagie
Tips voor het camoufleren van rimpels

Vroeg of laat krijgt iedereen ermee te maken: rimpels. Rimpels zijn een natuurlijk verschijnsel, dat optreedt bij het ouder worden van de huid. Maar niet iedereen wil rimpels zomaar voor lief nemen. Sommigen kiezen voor rigoureuze maatregelen als botox of een facelift. Gelukkig bestaan er ook minder ingrijpende manieren om rimpels minder opvallend te maken, onder andere door op de juiste manier make-up aan te brengen. We geven je hier tips voor het camoufleren van rimpels met make-up!

Goede huidverzorging

Voordat je make-up gaat aanbrengen, maak je de huid goed schoon met een milde reinigende lotion. Het is belangrijk dat de producten die je gebruikt de huid niet uitdrogen, want dit bevordert juist het ontstaan van rimpels. Gebruik vervolgens een anti-rimpelcrème, om de huid mee te verzorgen. Kies voor een crème met vitamine A. Vitamine A stimuleert namelijk de aanmaak van bindweefsel. Ook producten met hyaluronzuur zijn aanraders. Dit stofje kan vocht aantrekken en vasthouden in de huid, waardoor rimpels en fijne lijntjes tijdelijk vervagen. Daarna kun je aan de slag met rimpels camoufleren met make-up. Wil meer weten over gelaatsverzorging? Schrijf je dan hier in voor onze Cursus Gelaatsverzorging of volg onze complete Opleiding Schoonheidsspecialiste in Antwerpen!

Camouflagestift en foundation

Start met een camouflagestift om de meest opvallende rimpels te camoufleren. Kies altijd voor een tint, die net een tintje lichter is dan de natuurlijke tint van de huid. Hiermee kun je ideaal de schaduwplekjes op het gezicht verbloemen. Denk ook aan het camoufleren van eventueel donkere kringen onder de ogen voor een nog frissere en jongere uitstraling. Breng vervolgens een goede foundation aan. Het is belangrijk dat je voor een tint kiest die overeenkomt met de natuurlijke kleur van de huid. Tegenwoordig zijn er veel foundations te krijgen, waaraan een beschermingsfactor is toegevoegd. Dit zorgt ervoor dat de huid beter is beschermd tegen de schadelijke invloed van de zon die vroegtijdige huidveroudering in de hand werkt. Breng de foundation gelijkmatig aan. Je kunt beter geen poeder gebruiken om de foundation te fixeren, dit kan de rimpels zichtbaarder maken. Wil je make-up leren aanbrengen als een pro? Volg dan onze Cursus Visagie (Basis).

Corrigerende make-up technieken

Make-up kan prima ingezet worden bij het camoufleren van rimpels. In onze Cursus Visagie voor gevorderden leren we je allerlei liftende make-up technieken. We zullen hier alvast enkele make-up trucs uitlichten, die je meteen kunt toepassen.

1. Blush hoger op de jukbeenderen aanbrengen

Om de aandacht van de rimpels weg te leiden is het een goede tip om de blush net iets hoger op de jukbeenderen aan te brengen dan normaal. Dit geeft namelijk een liftend effect. Gebruik geen opvallende kleuren, maar ga voor een tint die aansluit op de natuurlijke tint van de huid.

2. Liftende oogmake-up

Ook met oogmake-up kun je een liftend effect bereiken door een lichte kleur eyeliner aan te brengen onder en boven het oog. Denk aan kleuren als lichtbruin en beige. Laat het lijntje aan de bovenkant van het oog een paar millimeter naar boven doorlopen voor een liftend effect. Gebruik vervolgens twee tinten oogschaduw: een lichte tint en een iets donkerdere tint. Gebruik geen hele donkere kleuren, want deze zullen de rimpels juist accentueren. Breng de lichte tint aan op de binnenooghoek en de iets donkerdere tint op de buitenooghoek en op het buitenste gedeelte van de arcadeboog met een iets schuine uitloop naar boven. Gebruik donkere mascara alleen boven het oog, waardoor de ogen nog meer worden gelift.

3. Lippenstift, lipliner en gloss

Kies voor een bijpassende lippenstift. Door rimpels kan de bovenlip wat gaan hangen of dunner worden, gebruik een lippenpotlood om de lippen voller te maken. Zet de lippenpotlood echter wel altijd tegen de natuurlijke lipcontour aan en niet daarbuiten, anders bekom je een heel onnatuurlijk effect. Als je alleen op de onderlip ook nog wat lipgloss aanbrengt, lijken de lippen nog voller.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Schoonheidsspecialist(e)
Schoonheidsspecialist(e)
 • 18 - 26 dagen
 • v.a. € 1.849
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie