Inschrijven

Opleiding Orthomoleculair schoonheidsspecialist(e)

Huidverbetering met behulp van voeding en suppletie!
De Opleiding orthomoleculair schoonheidsspecialist van Wellness Academie
Huidverbetering met behulp van voeding en suppletie!

Voordelen

 • Les van topdocent(e)
 • 9 opleidingslocaties
 • Diploma
 • Praktijkgericht

Lesgeld

€ 1990

Beoordeling

Inschrijven voor deze Opleiding

Algemene informatie

Wil je alles weten over hoe je met voeding en supplementen de huid kunt verbeteren? Dan is deze opleiding orthomoleculair schoonheidsspecialist(e) op jouw lijf geschreven! Tijdens deze opleiding ga je je verdiepen in hoe je mensen kunt helpen met de beste combinatie aan voedingsstoffen en de optimale orthomoleculaire suppletie voor het verminderen van huidproblemen, om huidveroudering te vertragen en om de huid in topconditie te houden!

Wat doet een orthomoleculair schoonheidsspecialist(e)?

Een schoonheidsspecialist is opgeleid om de huid professioneel te verzorgen, te verbeteren en om huidproblemen te herkennen. Je leert er alles over in onze Opleiding Schoonheidsspecialist(e). Maar wat als hier ‘orthomoleculair’ voor staat? Je hebt misschien al eens van orthomoleculaire voeding gehoord? ‘Ortho’ staat voor ‘gezond’ en ‘moleculair’ betekent ‘met betrekking tot de cellen’. Het gaat hierbij dus om ‘gezonde voedingsstoffen voor cellen’. Binnen de schoonheidsverzorging draait het heel specifiek om optimale voedingsstoffen voor een gezonde huid. Een orthomoleculair schoonheidsspecialist concentreert zich dus op het voeden van de huid met de juiste voedingsstoffen en vaak ook met orthomoleculaire voedingssupplementen.

Een orthomoleculair schoonheidsspecialist brengt de huid van binnenuit in balans!

Programma opleiding orthomoleculair schoonheidsspecialist(e)

In deze opleiding leer je om te kijken naar de werking van de huid in relatie tot voeding. Je leert hoe je de huid van binnenuit het beste kunt voeden om deze te laten stralen of om huidproblemen te verminderen. Je gaat je verdiepen in hoe tekorten aan voedingsstoffen of verkeerde voedingsstoffen de goede werking van de huid belemmeren. Er is veel aandacht voor het effect van vitaminen, mineralen, probiotica, kruiden en essentiële vetzuren in voeding op de huid. Je leert voor iedere individuele klant te zoeken naar oplossingen voor een gezonde en stralende huid. Deze oplossingen kunnen bestaan uit voedingsadviezen over de beste combinatie aan voedingsstoffen, orthomoleculaire suppletie en lifestyle aanpassingen. De casestudies helpen je om gauw wegwijs te worden in de orthomoleculaire schoonheidszorg!

Verplichte voorkennis

Voor deze opleiding is het verplicht voorkennis te hebben van schoonheidsspecialist(e).

Inhoud

Het leerdoel van deze opleiding is onderstaand leerprogramma te kennen en kunnen na afloop:

 • Opbouw en werking van de huid
 • Voeding en de huid
 • Macro- en micronutriënten
 • Relatie tussen darmen, voeding en huid
 • Diverse huidklachten nader bekeken
 • Uitvoeren van een correcte anamnese
 • Behandeltechnieken en behandelplannen
 • Orthomoleculaire suppletie voor de huid
 • Opdrachten en casestudies

Prijs

1.990 euro

 

Opleidingsdata

Rotterdam
Adres tonen
Marten Meesweg 8, 3068AV Rotterdam (Nederland)
Parkeren op wandelafstand Openbaar vervoer Moderne leslokalen

Dagreeks

Stap-budget mogelijk
Stap-budget niet meer mogelijk
Startdatum: 2 december 2022 (vrijdagen)
Alle data: 02/12, 09/12, 16/12, 23/12 2022, 06/01, 13/01, 20/01, 27/01, 03/02, 10/02, 17/02, 24/02, 10/03, 17/03, 24/03, 31/03, 07/04, 14/04, 21/04 & 28/04 2023
Tijd: 10:00u tot 16:00

Veelgestelde vragen

 • Opleidingskost vergoed door UWV?+

  Ben je werkloos in Nederland? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding van je opleidingskosten door het UWV. Niet iedereen die werkloos is, kan hier gebruik van maken. Dit hangt van je situatie en traject af. Wij raden je aan om je contactpersoon bij het UWV aan te spreken en naar de mogelijkheden tot vergoeding te vragen. UWV vergoedt enkel de opleidingen die wij in Nederland organiseren en niet de opleidingen in België.
 • Wat is de leeftijd van de studenten?+

  De leeftijden van onze studenten loopt erg uit elkaar. Dit varieert in elke groep van circa 18 tot 60 jaar. Studenten ervaren deze variatie als een meerwaarde! Mits goedkeuring van ouders of voogd is het ook mogelijk om deel te nemen aan een opleiding vanaf 16 jaar (= geen alternatief voor reguliere schoolplicht).
 • Wat vereist de school van mij als student?+

  Als student dient je ook rekening te houden met enkele vereisten vanuit de school:
  • Je respecteert de aanvangs- en einduren van je opleiding.
  • Je tracht zo min mogelijk lessen te missen. De meeste opleidingen gaan door in een versnelde tempo. Het is dan ook belangrijk dat je zo min mogelijk lessen mist.
  • Indien je de opleiding betaald in schijven, is het vereist om de betaaldata te respecteren. Het volledig opleidingsbedrag dient ook steeds voldaan te zijn op het einde van je opleiding.
  • Je beheerst de Nederlandse taal voldoende om alles te begrijpen en jezelf uit te drukken.
  • Als er bepaalde zaken in overtreding kunnen zijn met je geloofsovertuiging, neem dan vooraf contact op met het secretariaat. Dan kunnen wij samen zoeken naar een passende oplossing.
  • Draag zorg voor je persoonlijke hygiëne. Bij de meeste opleidingen oefenen de studenten op elkaar, dus uit respect voor je medestudenten vragen wij hier rekening mee te houden.
 • Zijn studenten tevreden over de Wellness Academie?+

  Studenten kunnen onafhankelijke recensies geven op klantenvertellen.nl. Wij zitten steevast boven 9 op 10! Lees hier alle recensies. Wellness Academie investeert en innoveert dan ook voortdurend om het tevredenheidspercentage van haar cursisten hoog te houden. Wij hebben ook een klachtenprocedure. U mag er ook zeker van zijn dat wij elke klacht ernstig onderzoeken om u als klant tevreden te stellen.
 • Zijn de cursuslocaties vrij toegankelijk?+

  Enkel onze campus te Hasselt is vrij toegankelijk tijdens de kantooruren. Onze andere campussen zijn enkel toegankelijk op afspraak of tijdens de infoavonden.
 • Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?+

  Enkele cursussen en opleidingen van Wellness Academie kunnen onder bepaalde voorwaarden betaald worden via de KMO-portefeuille. Cursussen en opleidingen ter bevordering of in stand houden van de fysieke / mentale gezondheid komen niet in aanmerking voor subsidie. Ook komen de aangeboden lessen in onze Nederlandse leslocaties niet in aanmerking voor de KMO-portefeuille. Alle Vlaamse KMO's en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruikmaken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 30% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 7.500 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.