10% korting op alle opleidingen t/m 31/03!

Inschrijven

Opleiding Microneedling / Mesotherapie

Leer om met microneedling huidproblemen te verlichten!
Leer om met microneedling huidproblemen te verlichten!

Voordelen

 • Les van topdocent(e)
 • 9 opleidingslocaties
 • Diploma
 • Praktijkgericht

Lesgeld

€ 259

Beoordeling

Inschrijven voor deze Opleiding

Algemene informatie

Op zoek naar een specialisatie waarmee je je als schoonheidsspecialist(e) kunt onderscheiden als expert in huidverbetering en anti-aging? Dan is een opleiding microneedling/mesotherapie een goed idee. Met het beheersen van de microneedling techniek mag je je straks een echte expert in huidverbetering noemen. Met deze nieuwe innovatieve behandeling kun je nog meer klanten van dienst zijn en jouw carrière binnen de beauty branche naar een hoger plan tillen!

De herstellende kracht van mesotherapie!

Microneedling (mesotherapie) houdt in dat je met een pen met kleine naaldjes microperforaties in de huid maakt om het natuurlijke herstelproces te bevorderen. Het is een doeltreffende manier om de huid te vernieuwen en vele huidproblemen te verminderen, zoals fijne lijntjes, rimpels, acnelittekens, striemen, hyperpigmentatie, oneffen huidskleur, rosacea en nog veel meer. Microneedling stimuleert de aanmaak van collageen en elastine, die de huid veerkracht en stevigheid geven. Bovendien bevorder je hiermee het absorberend vermogen van actieve werkstoffen in de mesoserums die je gaat aanbrengen. We leren je er graag alles over in onze opleiding microneedling.

Voor de opleiding microneedling hoef je niet te investeren in een microneedling pen!

Wat leer ik in de opleiding microneedling?

In deze specialisatie opleiding microneedling gaan we dieper in op de anatomie van de huid en de indicaties en contra-indicaties van microneedling. Je maakt kennis met de producten en materialen, waaronder microneedling pennen, verschillende naaldlengtes en mesoserums, waarmee je specifieke huidproblemen kunt behandelen. Je gaat oefenen met het uitvoeren van complete microneedling behandelingen met aandacht voor: pre care, veiligheidsvoorschriften, hygiëne, pijnreductie, het correct uitvoeren van de microneedling techniek, after care en nabehandelingsinstructies voor thuis. Je wordt steeds nauwgezet begeleid door een expert in mesotherapie. 

Voordelen van onze opleiding microneedling

Een voordeel van onze opleiding microneedling is dat je niet hoeft te investeren in een microneedling pen. Er zijn voor alle deelnemers microneedling pennen voorhanden om mee te oefenen. Ook de bijbehorende producten zijn aanwezig. Je betaalt enkel een kleine bijdrage voor de verbruikskosten (€ 25). Wil je na afloop als professional aan de slag met microneedling, dan kun je alsnog de benodigdheden aanschaffen. Verder hoef je geen model mee te nemen. Tijdens het praktijkgedeelte oefen je op elkaar. Je hoeft geen examen af te leggen. De docent beoordeelt tijdens de les of je de technieken goed beheerst. Aan het einde van de cursus bekom je een certificaat microneedling!

Lesindeling

1-daagse cursus van 10:00 tot 17:00

Verplichte voorkennis

Voor deze opleiding is het verplicht voorkennis te hebben van schoonheidsverzorging of skin expert .

Inhoud

Het leerdoel van deze opleiding is onderstaand leerprogramma te kennen en kunnen na afloop:

 • Geschiedenis van microneedling
 • Werking van de microneedling
 • Het wondgenezingsproces
 • Pen vs roller
 • Behandelmogelijkheden
 • Microneedling en littekens, hyperpigmentatie, rosacea en huidveroudering
 • Naaldlengtes, cosmetisch en medisch needlen
 • Contra-indicaties
 • Parameters
 • Behandelprotocol

Prijs

259 euro (+ 25 euro verbruikskosten)
(Online opleiding: € 249)

Inbegrepen:

 • Online syllabus
 • Certificaat

Online opleiding

Passen de opleidingsdata niet of wil je meteen starten? Dan kan onze online opleiding een goed alternatief bieden.

Online opleidingen stellen je in staat om eender waar en wanneer een nieuwe vaardigheid aan te leren (mits internetverbinding). Na aanmelding ontvang je van ons een login. Hiermee heb je directe toegang tot ons online opleidingsplatform, waar deze cursus voor je klaarstaat. Je kan duidelijk je voortgang bekijken, hoofdstuk per hoofdstuk. Is alles duidelijk en ben klaar om je certificaat te behalen? Dan dien je enkel nog een digitaal eindexamen af te leggen. Gedurende de gehele opleiding staat je docent(e) klaar om je te begeleiden waar en wanneer nodig.

Je hebt 12 maanden de tijd om je online opleiding af te ronden.

Voordelen

 • Meteen starten
 • Lessen zelf indelen
 • Thuis studeren

Inbegrepen

 • Online opleidingsplatform
 • Begeleiding van docent
 • Online examen en certificaat

Inschrijven

Opleidingsdata

Amsterdam
Adres tonen
Schipluidenlaan 4, 1062HE Amsterdam (Nederland)
Parkeren op wandelafstand Openbaar vervoer Moderne leslokalen Rolstoeltoegankelijk

Dagreeks

Stap-budget mogelijk
Stap-budget niet meer mogelijk
Datum: maandag 30 oktober 2023
Tijd: 10:00u tot 17:00

Stap-budget mogelijk
Stap-budget niet meer mogelijk
Datum: maandag 1 mei 2023
Tijd: 10:00u tot 17:00

Eindhoven
Adres tonen
Stadhuisplein 10, 5611 EM Eindhoven (Nederland)
Goedkoop parkeren Openbaar vervoer Dicht aan centrum

Dagreeks

Stap-budget mogelijk
Stap-budget niet meer mogelijk
Datum: maandag 9 oktober 2023
Tijd: 10:00u tot 17:00

Rotterdam
Adres tonen
Marten Meesweg 8, 3068AV Rotterdam (Nederland)
Parkeren op wandelafstand Openbaar vervoer Moderne leslokalen

Dagreeks

Stap-budget mogelijk
Stap-budget niet meer mogelijk
Datum: maandag 24 april 2023
Tijd: 10:00u tot 17:00

Stap-budget mogelijk
Stap-budget niet meer mogelijk
Datum: maandag 23 oktober 2023
Tijd: 10:00u tot 17:00

Docenten

Marina Martinovic

Docent in Amsterdam & Rotterdam

Marina Martinovic is een gemotiveerde docente met jarenlange ervaring binnen de beauty branche. Ze kan getypeerd worden als een veelzijdige beauty professional, want ze is thuis in bijna alle disciplines binnen deze branche. Al sinds 2000 timmert ze aan de weg als gecertificeerde schoonheidsspecialiste, pedicure én nagelstyliste. Na enkele jaren ervaring te hebben opgedaan binnen de branche, was het tijd om haar horizon te verleggen.

Haar volgende uitdaging bestond uit het lesgeven binnen de beauty branche. In 2004 startte ze als docente nagelstyliste en een jaar later werd ze eveneens docente schoonheidsspecialiste op MBO-niveau. Marina verbreedde haar loopbaan door vervolgens ook nog aan het werk te gaan voor diverse leveranciers van beauty producten voor het geven van producttrainingen en workshops voor het aanpakken van huidproblemen. ‘Het mooie aan de beauty branche, is dat je altijd kunt blijven bijleren.’ Marina beschikt ondertussen over meer dan 100 certificaten. 

Marina is inmiddels ook een gecertificeerde en ervaren wimper- en wenkbrauwstyliste. Daarnaast volgde ze bijscholingen op het gebied van apparatuur, waxen, henna, huidproblemen, microneedling, acne, dermapen, elektrisch ontharen, camouflage technieken, huidverbeterende massage, bindweefselmassage, lypossage, hotstonemassage, kruidenstempelmassage, massage allround, etc. Kortom, Marina is een echte allrounder binnen de branche. Met al haar ervaring, vaardigheden en talenten verzorgt ze nu diverse beauty en wellness cursussen bij Wellness Academie.

Lees verderInklappen

Mieke Strubbe

Docent in Amsterdam, Eindhoven & Rotterdam

Mieke Strubbe begon haar loopbaan op 19-jarige leeftijd bij een dermatoloog, waar haar interesse voor huidverzorging en huidverbetering verder werd aangewakkerd. Binnen deze job leerde ze veel over de gezondheid van de huid en het behandelen van huidproblemen als acne. Ze kreeg de kans om onder deskundige begeleiding laserbehandelingen uit te voeren voor huidverbetering, permanente ontharing en bij couperose.

Mieke vervolgde haar loopbaan in een beauty salon, waar ze vooral haar kennis op het gebied van cosmetica uitbreidde. Ze werkte met uiteenlopende cosmeticamerken en -producten en deed een flinke dosis praktijkervaring op. Dat vond Mieke echter niet voldoende; ze wilde overal het fijne van weten en met de tijd meegroeien. Daarom volgde ze vele bijscholingen op het gebied van schoonheidszorg en make-up.

Ook het zelfstandig ondernemerschap trok haar! Op 26-jarige leeftijd startte ze haar eigen beauty salon, waar ze samen met haar team onder meer make-up verzorgde, wimperextensions plaatste en afslankbehandelingen aanbood. Ondertussen heeft ze haar eigen zaak verkocht en richt ze zich op het scholen van anderen met een passie voor het vak van schoonheidsspecialiste. Met veel plezier en toewijding is ze nu als docente verbonden aan Wellness Academie!

Lees verderInklappen

Veelgestelde vragen

 • Opleidingskost vergoed door UWV?+

  Ben je werkloos in Nederland? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding van je opleidingskosten door het UWV. Niet iedereen die werkloos is, kan hier gebruik van maken. Dit hangt van je situatie en traject af. Wij raden je aan om je contactpersoon bij het UWV aan te spreken en naar de mogelijkheden tot vergoeding te vragen. UWV vergoedt enkel de opleidingen die wij in Nederland organiseren en niet de opleidingen in België.
 • Wat is de leeftijd van de studenten?+

  De leeftijden van onze studenten loopt erg uit elkaar. Dit varieert in elke groep van circa 18 tot 60 jaar. Studenten ervaren deze variatie als een meerwaarde! Mits goedkeuring van ouders of voogd is het ook mogelijk om deel te nemen aan een opleiding vanaf 16 jaar (= geen alternatief voor reguliere schoolplicht).
 • Wat vereist de school van mij als student?+

  Als student dient je ook rekening te houden met enkele vereisten vanuit de school:
  • Je respecteert de aanvangs- en einduren van je opleiding.
  • Je tracht zo min mogelijk lessen te missen. De meeste opleidingen gaan door in een versnelde tempo. Het is dan ook belangrijk dat je zo min mogelijk lessen mist.
  • Indien je de opleiding betaald in schijven, is het vereist om de betaaldata te respecteren. Het volledig opleidingsbedrag dient ook steeds voldaan te zijn op het einde van je opleiding.
  • Je beheerst de Nederlandse taal voldoende om alles te begrijpen en jezelf uit te drukken.
  • Als er bepaalde zaken in overtreding kunnen zijn met je geloofsovertuiging, neem dan vooraf contact op met het secretariaat. Dan kunnen wij samen zoeken naar een passende oplossing.
  • Draag zorg voor je persoonlijke hygiëne. Bij de meeste opleidingen oefenen de studenten op elkaar, dus uit respect voor je medestudenten vragen wij hier rekening mee te houden.
 • Zijn studenten tevreden over de Wellness Academie?+

  Studenten kunnen onafhankelijke recensies geven op klantenvertellen.nl. Wij zitten steevast boven 9 op 10! Lees hier alle recensies. Wellness Academie investeert en innoveert dan ook voortdurend om het tevredenheidspercentage van haar cursisten hoog te houden. Wij hebben ook een klachtenprocedure. U mag er ook zeker van zijn dat wij elke klacht ernstig onderzoeken om u als klant tevreden te stellen.
 • Zijn de cursuslocaties vrij toegankelijk?+

  Enkel onze campus te Hasselt is vrij toegankelijk tijdens de kantooruren. Onze andere campussen zijn enkel toegankelijk op afspraak of tijdens de infoavonden.
 • Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?+

  Enkele cursussen en opleidingen van Wellness Academie kunnen onder bepaalde voorwaarden betaald worden via de KMO-portefeuille. Cursussen en opleidingen ter bevordering of in stand houden van de fysieke / mentale gezondheid komen niet in aanmerking voor subsidie. Ook komen de aangeboden lessen in onze Nederlandse leslocaties niet in aanmerking voor de KMO-portefeuille. Alle Vlaamse KMO's en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruikmaken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 30% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 7.500 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.