Onze opleidingscentra zijn geopend. Wat betekent dit concreet? (meer info)

Inschrijven

Cursus Therapeutische hot stone massage

Leer therapeutisch werken met warme stenen!
Leer therapeutisch werken met warme stenen!

Voordelen

 • Beste branche opleider
 • Les van topdocent(e)
 • 9 opleidingslocaties
 • Volwaardig certificaat
 • Praktijkgericht

Lesgeld

€ 269

Beoordeling

Inschrijven voor deze Cursus

Algemene informatie

Heb je een grote interesse in de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM) en hot stone massages? Dan leren we je in deze cursus therapeutische hot stone massage graag  hoe je deze twee effectief kunt combineren om lichaam en geest te koesteren en in balans te brengen.

Leer tui-na en hot stone massage combineren

De klassieke hot stone massage en de Chinese tui-na massage hebben allebei hun eigen achtergrond. Vanwege hun unieke en elkaar aanvullende kwaliteiten zijn ze echter uitstekend te combineren. Samen zijn ze nog beter in staat om blokkades en spanningen in lichaam en geest op te heffen en de mens in zijn geheel in balans te brengen. Tijdens een tui-na (druk-duw) massage worden warme massagestenen gebruikt op meridianen en acupunten. Hiermee bekom je een diepe ontspanning, wordt de dieptereiniging van het lichaam gestimuleerd en versterk je het immuunsysteem. We leren je in deze cursus therapeutische hot stone massage een breed scala aan toepassingen.

Ontdek hoe klassieke hot stone massages en tui-na elkaar perfect kunnen aanvullen!

Programma cursus therapeutische hot stone massage

Onze cursus therapeutische hot stone massage is een praktijkgerichte cursus, waarin je meteen veel zelf aan zet bent! Op dag 1 van de cursus gaan we ons verdiepen in de merdianenleer. Je leert om specifieke klachten, die verbonden zijn met een bepaalde meridiaan, te behandelen met massages en warme stenen. We focussen vooral op het hoofd, de nek, schouders, rug en onderrug. Dag 2 staat in het teken van de meridiaanmassage van de 12 hoofdmerdianen. Je leert om diverse klachten te behandelen, waaronder stijve schouders, stijve nek, whiplash, vermoeidheid, snurken, stress, hoofdpijn, tenniselleboog en koude handen.

Voorkennis aanbevolen

Voor deelname aan de cursus therapeutische hot stone massage is basiskennis van meridianenleer aanbevolen. Volg daarom eerst onze Cursus Meridianen- en Elementenleer.

Bekom een certificaat therapeutische hot stone massage

De cursus therapeutische hot stone massage wordt verzorgd door een inspirerende docente, die haar kennis en vaardigheden op unieke wijze overdraagt. De kleine lesgroepen bieden de garantie dat elke deelnemer veel kan oefenen onder deskundige begeleiding. Je leert de therapeutische hot stone massage goed te doorgronden, zodat je na afloop het geleerde in de praktijk kunt brengen als een professional en veel voor anderen kunt betekenen. Aan het einde van de cursus bekom je een certificaat therapeutische hot stone massage.

Lesindeling

2-daagse cursus van 10:00 tot 17:00

Inhoud

 • Tui-na massage
 • Hot stone massage
 • Meridianenleer
 • Meridiaanoefening
 • Meridiaanmassage
 • Specifieke klachten behandelen

Prijs

269 euro

Inbegrepen:

 • Online syllabus
 • Instructiefilm
 • Certificaat

Subsidies in Vlaanderen:

 • KMO-Portefeuille: Elke Vlaamse zelfstandige of KMO kan met de KMO-portefeuille betalen. Hierdoor geniet je van 30% korting op het opleidingsbedrag. Ook is het opleidingsbedrag volledig aftrekbaar als beroepskost voor een zelfstandige of KMO. Meer informatie
 • Korting voor werkzoekende: Ben je geregistreerd als werkzoekende bij de VDAB? Dan verlenen wij je 10% korting op het opleidingsbedrag. Meer informatie

Subsidies in Nederland:

 • Aftrekbaar bij je inkomstenbelasting: Zowel een particulier als een zelfstandige kan in Nederland de studiekosten integraal aftrekken bij je belastingsaangifte. Voor particulieren is er wel een vrijgesteld bedrag van 250 euro. Alles wat over dit bedrag gaat op jaarbasis, kan je aftrekken als studiekost bij je aangifte personenbelasting. Meer info

Opleidingsdata

Hasselt
Adres tonen
Heidestraat 6-B, 3500 Hasselt (België)
Gratis parkeren Openbaar vervoer Moderne leslokalen

Weekendreeks

Startdatum: 12 juni 2021
Alle data: 12/06 & 13/06 2021
Tijd: 10:00u tot 17:00

Docent

Alexandra Kroeg

Docent in Hasselt

Alexandra Kroeg had ruim 10 jaar gewerkt als re-integratie consulente, toen ze in 2004 het roer omgooide. Ze volgde haar hart en startte haar carrière binnen de wellness branche door zich te scholen in de voetreflexzonetherapie. Daarnaast volgde ze eveneens een medische basisstudie op HBO-niveau. Inmiddels was ook haar interesse gewekt in de Traditionele Chinese Geneeskunde.

Ze ontdekte dat de zienswijze achter deze geneesleer sterk aansloot bij haar eigen visie. Daarom ging ze zich verdiepen in de Chinese geneeskunde. Inmiddels had Alexandra haar eigen praktijk opgericht, waar deze kennis een mooie verrijking bood op haar werkzaamheden. In haar praktijk combineert ze diverse wellness therapieën en behandelingen met beweging. Ze geeft hier onder meer pilateslessen.

Alexandra heeft tot doel om de mensen in haar praktijk en lessen bewuster te laten worden van zichzelf en om weer te leren om naar hun eigen lichaam en gevoel te luisteren. Ze groeide uit tot een ervaren therapeute en wil nu graag ook anderen helpen om dit inspirerende pad in te slaan. Deze missie verwezenlijkt ze nu als docente bij Wellness Academie, waar ze vol enthousiasme en toewijding haar kennis en ervaring overdraagt op haar studenten.

Lees verderInklappen

Veelgestelde vragen

 • Opleidingskost vergoed door UWV?+

  Ben je werkloos in Nederland? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding van je opleidingskosten door het UWV. Niet iedereen die werkloos is kan hier gebruik van maken. Dit hangt van je situatie en traject af. Wij raden je aan om je contactpersoon bij het UWV aan te spreken en naar de mogelijkheden tot vergoeding te vragen. UWV vergoed enkel de opleidingen die wij in Nederland organiseren, en niet de opleidingen in België.
 • Kan in mijn opleidingskost aftrekken bij mijn belastingen?+

  • Als particulier kan u elk bedrag boven de 250 euro aftrekken van je belastingen dat je besteed aan een beroepsopleiding.
  • Zelfstandigen kunnen opleidingskosten volledig aftrekken als beroepskosten.
 • Krijg ik korting als werkzoekende?+

  Indien u ingeschreven staat als werkzoekende en ons hiervan een attest of bewijs inlevert ontvangt u een korting van 10% op uw cursus of opleiding.  
 • Moet ik uit de kleren tijdens de massage les?+

  Enkel voor de massagecursussen die worden uitgevoerd met olie dien je je te ontdoen van je kledij. Je mag je ondergoed uiteraard aanhouden.
 • Is de campus in Hasselt bereikbaar met het openbaar vervoer?+

  Ja, je kan onze campus bereiken met het openbaar vervoer. Elk uur vertrekt er een bus vanuit Hasselt station (NMBS / De Lijn) richting campus Hasselt. De dichtstbijzijnde bushalte is "Heidestraat" op de Genkersteenweg, ter hoogte van de winkel Blokker.
 • Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?+

  Ja, wij zijn een erkend opleidingsverstrekker. Hierdoor mogen al onze cursussen en opleidingen betaald worden via KMO-portefeuille. Alle Vlaamse KMO's en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruik maken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 30% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 7.500 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.