10% korting op alle opleidingen t/m 31/03!

Inschrijven

Cursus Numerologie

Leer leven in overeenstemming met je wezenlijke natuur!
Leer leven in overeenstemming met je wezenlijke natuur!

Voordelen

 • Les van topdocent(e)
 • 9 opleidingslocaties
 • Certificaat
 • Praktijkgericht

Lesgeld

€ 319

Beoordeling

Inschrijven voor deze Cursus

Algemene informatie

Wat kunnen cijfers over jou vertellen? We leren het je graag in onze cursus numerologie. De methode die we je hier aanleren, heeft zijn wortels in de Traditional Chinese Medicine (TCM). Numerologie helpt je om meer inzicht te krijgen in jezelf en het verloop van jouw leven. Vervolgens kun je hiermee ook andere mensen helpen om een beter inzicht in zichzelf te ontwikkelen. 

Cursus numerologie: zelfinzicht en -ontwikkeling

Wat is jouw ideale levenspad? Leef je wel volgens jouw eigen waarden en normen? Wat is echt belangrijk voor je? We staan dagelijks bloot aan allerlei invloeden die ons af kunnen houden van datgene wat echt belangrijk voor ons is. Onze cursus numerologie kan je helpen om te leren leven naar jouw wezenlijke natuur. Binnen de TCM noemen we dit de ‘Dao’. Hoewel deze cursus numerologie je veel inzichten over jezelf geeft, kun je de opgedane kennis ook inzetten om anderen te helpen voor het verkrijgen van meer zelfinzicht en zelfontwikkeling. De traditionele oosterse numerologie kan o.a. een mooie extra dienst zijn binnen elke wellness- en massagepraktijk.

Met numerologie kun je mensen helpen om meer inzicht te krijgen in zichzelf!

Wat leer ik in de cursus numerologie?

We nemen je in deze cursus numerologie mee terug in de tijd naar de roots van de negen sterren astrologie. Daarna ontdek je hoe deze eeuwenoude kennis vandaag toepasbaar is. Je leert hoe je volgens dit systeem een horoscoop kunt berekenen. Verder leer je meer over de negen soorten energie die ons leven beïnvloedt en hoe de vijf elementen hierin verweven zijn.

Een belangrijk onderdeel van de cursus is het leren begeleiden van mensen om beter om te gaan met de negen fasen van verandering. Een essentieel begrip dat hierbij aan bod komt, is ‘wu-wei’; een van de fundamentele principes van het Taoïsme. Het betekent dat je mee leert gaan met de ‘flow’ van het leven en de natuurlijke loop der dingen. Kortom, met kennis van numerologie kun je mensen in hun kracht zetten en ze helpen te leven volgens hun ware natuur.

Voordelen van onze cursus numerologie

Je krijgt les in kleine groepjes, waardoor de docent elke cursist veel aandacht kan geven. Binnen een prettige en ongedwongen sfeer worden ervaringen en ideeën uitgewisseld. De lesstof wordt op een begrijpbare manier overgedragen en is direct toepasbaar in de praktijk. De cursus numerologie is voor iedereen toegankelijk en is ook mooi te combineren met andere cursussen, zoals onze cursus facemapping, de cursus meridianen- en elementenleer en cursus Chinese voedingsleer.

Bekom een certificaat numerologie

Aan het einde van de cursus numerologie ben je in staat om horoscopen te berekenen en mensen te helpen om meer inzicht te krijgen in zichzelf en hun levenspad. Je hoeft geen examen af te leggen, omdat de docent tijdens de lessen erop zal toezien dat je de materie goed beheerst. Na afloop ontvang je een certificaat numerologie.

Lesindeling

2-daagse cursus van 10:00 tot 17:00

Verplichte voorkennis

Voor deze cursus heb je geen voorkennis nodig.

Inhoud

Het leerdoel van deze cursus is onderstaand leerprogramma te kennen en kunnen na afloop:

 • Introductie numerologie
 • Doel en toepassingen
 • Horoscoop berekenen
 • 9 sterren astrologie
 • 10 aanleg-energieën
 • Principe van Yin en Yang
 • De 5 elementen
 • 9 ziele-energieën
 • Hasia zonnekalender

Prijs

319 euro

Opleidingsdata

Amsterdam
Adres tonen
Schipluidenlaan 4, 1062HE Amsterdam (Nederland)
Parkeren op wandelafstand Openbaar vervoer Moderne leslokalen Rolstoeltoegankelijk

Weekendreeks

Stap-budget mogelijk
Stap-budget niet meer mogelijk
Startdatum: 25 november 2023
Alle data: 25/11 & 26/11 2023
Tijd: 10:00u tot 17:00

Hasselt
Adres tonen
Heidestraat 6-B, 3500 Hasselt (België)
Gratis parkeren Openbaar vervoer Moderne leslokalen

Weekendreeks

Stap-budget mogelijk
Stap-budget niet meer mogelijk
Startdatum: 10 juni 2023
Alle data: 10/06 & 11/06 2023
Tijd: 10:00u tot 17:00

Stap-budget mogelijk
Stap-budget niet meer mogelijk
Startdatum: 9 maart 2024
Alle data: 09/03 & 10/03 2024
Tijd: 10:00u tot 17:00

Docent

Koen Reynders

Docent in Amsterdam & Hasselt

Koen Reynders had altijd een grote interesse in astrologie. Hij maakte eerst kennis met de klassieke westerse astrologie, maar ging al gauw op zoek naar andere astrologische systemen, die dichter bij de natuur stonden. Zijn interesse werd gewekt door de oude Chinese astrologie van de negen huizen (Jui Gong Ming Li).

Binnen de oosterse numerologie vond Koen precies wat hij zocht. Hij neemt binnen dit systeem mensen mee op zoek naar de diepere betekenis van de gebeurtenissen en de ziekteverschijnselen die op hun pad komen. Hij ziet zijn werk als coach als een roeping. Het is zijn missie om mensen te leren om hun zelfhelend vermogen aan te spreken. Zijn lessen en workshops staan in het teken van het tegengaan van stagnaties en het vullen van ruimtes met energie.

Koen volgde opleidingen in de Traditionele Chinese Geneeskunde onder de vleugels van Jos Koch. Nu is het zijn beurt om deze rijke expertise op anderen over te brengen als coach en docent. Koen startte zijn eigen praktijk, bundelde zijn kennis en ervaring in een boek en staat nu ook klaar als docent van Wellness Academie voor het overbrengen van de taoïstische filosofie. Deze filosofie is erop gericht om mensen dichter bij hun ‘Wezenlijke Natuur’ te brengen.

Lees verderInklappen

Veelgestelde vragen

 • Opleidingskost vergoed door UWV?+

  Ben je werkloos in Nederland? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding van je opleidingskosten door het UWV. Niet iedereen die werkloos is, kan hier gebruik van maken. Dit hangt van je situatie en traject af. Wij raden je aan om je contactpersoon bij het UWV aan te spreken en naar de mogelijkheden tot vergoeding te vragen. UWV vergoedt enkel de opleidingen die wij in Nederland organiseren en niet de opleidingen in België.
 • Wat is de leeftijd van de studenten?+

  De leeftijden van onze studenten loopt erg uit elkaar. Dit varieert in elke groep van circa 18 tot 60 jaar. Studenten ervaren deze variatie als een meerwaarde! Mits goedkeuring van ouders of voogd is het ook mogelijk om deel te nemen aan een opleiding vanaf 16 jaar (= geen alternatief voor reguliere schoolplicht).
 • Wat vereist de school van mij als student?+

  Als student dient je ook rekening te houden met enkele vereisten vanuit de school:
  • Je respecteert de aanvangs- en einduren van je opleiding.
  • Je tracht zo min mogelijk lessen te missen. De meeste opleidingen gaan door in een versnelde tempo. Het is dan ook belangrijk dat je zo min mogelijk lessen mist.
  • Indien je de opleiding betaald in schijven, is het vereist om de betaaldata te respecteren. Het volledig opleidingsbedrag dient ook steeds voldaan te zijn op het einde van je opleiding.
  • Je beheerst de Nederlandse taal voldoende om alles te begrijpen en jezelf uit te drukken.
  • Als er bepaalde zaken in overtreding kunnen zijn met je geloofsovertuiging, neem dan vooraf contact op met het secretariaat. Dan kunnen wij samen zoeken naar een passende oplossing.
  • Draag zorg voor je persoonlijke hygiëne. Bij de meeste opleidingen oefenen de studenten op elkaar, dus uit respect voor je medestudenten vragen wij hier rekening mee te houden.
 • Zijn studenten tevreden over de Wellness Academie?+

  Studenten kunnen onafhankelijke recensies geven op klantenvertellen.nl. Wij zitten steevast boven 9 op 10! Lees hier alle recensies. Wellness Academie investeert en innoveert dan ook voortdurend om het tevredenheidspercentage van haar cursisten hoog te houden. Wij hebben ook een klachtenprocedure. U mag er ook zeker van zijn dat wij elke klacht ernstig onderzoeken om u als klant tevreden te stellen.
 • Zijn de cursuslocaties vrij toegankelijk?+

  Enkel onze campus te Hasselt is vrij toegankelijk tijdens de kantooruren. Onze andere campussen zijn enkel toegankelijk op afspraak of tijdens de infoavonden.
 • Is de campus in Rotterdam bereikbaar met het openbaar vervoer?+

  Ja de campus in Rotterdam is bereikbaar via het openbaar vervoer. Wij zijn gelegen op wandelafstand van NS station Alexander. Er zijn ook diverse bushaltes in de korte omgeving van onze locatie.
 • Is de campus in Amsterdam bereikbaar met het openbaar vervoer?+

  Ja de campus in Amsterdam is makkelijk bereikbaar via het openbaar vervoer. Wij zijn gelegen op wandelafstand van NS station Sloterdijk.
 • Is de campus in Gent (Drongen) bereikbaar met het openbaar vervoer?+

  Ja de campus in Gent (Drongen) is makkelijk bereikbaar via het openbaar vervoer. Op korte wandelafstand van de campus is er een bushalte. De juiste uurregeling kan u raadplegen op delijn.be.
 • Is de campus in Antwerpen (Wilrijk) bereikbaar met het openbaar vervoer?+

  Ja de campus in Wilrijk is makkelijk bereikbaar via het openbaar vervoer. Op korte wandelafstand van de campus is er een bushalte. De juiste uurregeling kan u raadplegen op delijn.be.
 • Is de campus in Hasselt bereikbaar met het openbaar vervoer?+

  Ja, je kan onze campus bereiken met het openbaar vervoer. Elk uur vertrekt er een bus vanuit Hasselt station (NMBS / De Lijn) richting campus Hasselt. De dichtstbijzijnde bushalte is "Heidestraat" op de Genkersteenweg, ter hoogte van de winkel Blokker.