Inschrijven

Cursus Meridiaan taping & crossing

Leer energieblokkades oplossen met medical taping en crossing
Leer energieblokkades oplossen met medical taping en crossing

Voordelen

 • Beste branche opleider
 • Les van topdocent(e)
 • 9 opleidingslocaties
 • Volwaardig certificaat
 • Praktijkgericht

Lesgeld

Beoordeling

Inschrijven voor deze Cursus

Algemene informatie

Vol energie door het leven gaan, is niet altijd een vanzelfsprekendheid. Er zijn steeds allerlei invloeden die blokkades veroorzaken in de vrije doorstroom van onze levenskracht. In deze cursus meridiaan taping & crossing leer je hoe je deze blokkades kunt opheffen om daarmee uiteenlopende fysieke en mentale gezondheidsproblemen te verminderen. Meridiaan taping en crossing vallen onder het medical taping concept, met zijn wortels in de traditionele oosterse geneeskunde.

Holistische benadering om pijn aan te pakken

In onze cursus meridiaan taping en crossing leer je om pijn op een holistische manier aan te pakken. Bij meridiaan taping breng je niet enkel op de pijnlijke zone tape aan, maar ook op andere delen van het lichaam, namelijk op de belangrijkste acupunten (energiepunten) en meridianen (energiebanen) van het lichaam om de doorstroom van levensenergie te bevorderen. De ‘traditionele’ sporttape zorgt voor het beperken van de beweeglijkheid van spieren en gewrichten. Meridiaantape is elastischer en heeft juist tot doel om de beweeglijkheid te vergroten. Het lift de huid als het ware op om de levensenergie beter te laten stromen.

In de cursus meridiaan taping & crossing ontwikkel je een nieuwe kijk op taping!

Inhoud cursus meridiaan taping & crossing

We leren je in de cursus meridiaan taping & crossing graag alles over de achtergronden, werking en toepassingen van deze behandelwijze. Je leert meer over de anatomie van de mens, de basisprincipes van de traditionele Chinese geneeskunde, de meridianen en acupunten, de huidzones en welke invloed meridiaan taping en crossing hierop kan hebben. Je gaat oefenen met het aanbrengen van de meridiaan tape en cross tape voor het verminderen van pijn, het ondersteunen en corrigeren van spieren en gewrichten en het verminderen van oedeem. Je kunt hiermee klachten aanpakken, zoals hoofdpijn, menstruatiepijn, sportblessures, pijn in schouders, rug, knie, achillespees, heup, pols en elleboog.

Bekom een certificaat meridiaan taping & crossing

De cursus wordt gegeven door een docent die zelf een expert is in de traditionele Chinese geneeskunde en het toepassen van onder meer meridiaan taping & crossing. Je krijgt les in een kleine groep, waardoor je verzekerd bent van veel persoonlijke aandacht en voldoende praktijkoefening om deze behandelwijze goed in de vingers te krijgen. Na afloop van de cursus meridiaan taping & crossing bekom je een certificaat meridiaan taping en crossing. Deze cursus is een ideale bijscholing voor sportmasseurs en massagetherapeuten gespecialiseerd in de traditionele Chinese geneeskunde.

Lesindeling

2-daagse cursus van 10:00 tot 17:00

Verplichte voorkennis

Voor deze cursus is het verplicht voorkennis te hebben van meridianen- & elementenleer.

Inhoud

 • Inhoud cursus meridiaan taping
 • Geschiedenis en achtergrond
 • Meridianen en acupunten
 • Toepassingsmogelijkheden
 • Praktische uitvoering meridiaan taping
 • Praktische uitvoering cross taping
 • Behandelen van littekens

Prijs

Voor de opleiding in België: 0 euro
Voor de opleiding in Nederland: 0 euro

Inbegrepen:

 • Syllabus
 • Certificaat

Subsidies in Vlaanderen:

 • KMO-Portefeuille: Elke Vlaamse zelfstandige of KMO kan met de KMO-portefeuille betalen. Hierdoor geniet je van 40% korting op het opleidingsbedrag. Ook is het opleidingsbedrag volledig aftrekbaar als beroepskost voor een zelfstandige of KMO. Meer informatie
 • Korting voor werkzoekende: Ben je geregistreerd als werkzoekende bij de VDAB? Dan verlenen wij je 10% korting op het opleidingsbedrag. Meer informatie

Subsidies in Nederland:

 • Aftrekbaar bij je inkomstenbelasting: Zowel een particulier als een zelfstandige kan in Nederland de studiekosten integraal aftrekken bij je belastingsaangifte. Voor particulieren is er wel een vrijgesteld bedrag van 250 euro. Alles wat over dit bedrag gaat op jaarbasis, kan je aftrekken als studiekost bij je aangifte personenbelasting. Meer info

Opleidingsdata

Hasselt
Adres tonen
Heidestraat 6-B, 3500 Hasselt (België)
Gratis parkeren Openbaar vervoer Moderne leslokalen

Weekendreeks

Startdatum: 1 februari 2020
Alle data: 01/02 & 02/02 2020
Tijd: 10:00u tot 17:00

Docent

Jos Koch

Docent in Hasselt

Jos is een gediplomeerde TCM (Traditional Chinese Medicine) therapeut en Lau shi (leermeester) in Chinese krijgskunst Tai Chi Chuan en medicinale Qi gong. Hij heeft ondertussen ruim 30 jaar ervaring en heeft zich gespecialiseerd in acupunctuur, ooracupunctuur, tui-na, wai chuai, moxa, cupping, guasha, anti-aging en Chinese voedingsleer, Hara; buikpalpatie en Chinese bone setting.

Op 16-jarige leeftijd startte Jos met de Chinese Krijgskunst Tai Chi Chuan en Qi gong. Van daaruit groeide zijn passie voor Chinese geneeskunst. In 1995 vertrok hij voor 5 jaar naar China om TCM te studeren. Met een Chinees diploma op zak begon hij een eigen praktijk. Door de wetgeving was hij gedwongen om opnieuw te studeren, daar het Chinees diploma niet geldig was in Nederland. Daardoor werd zijn kennis zo breed, dat hij zijn passie wilde gaan delen, zodat deze eeuwenoude kennis doorgegeven kon worden. Hij is ruim 10 jaar werkzaam bij Wellness Academie en geeft nog steeds met veel passie, humor en enthousiasme les.

Jos probeert zijn studenten op een meer holistische manier te laten kijken naar de mens en de natuur, zoals de Chinezen dat al meer dan 3000 jaar doen. Hij wil hen inspireren en wegwijs maken in de Chinese geneeskunst. Van daaruit kunnen ze zelf een keuze maken welke richting ze uit gaan. De TCM is namelijk zeer veelzijdig. Jos geeft diverse vakken uit de TCM bij Wellness Academie. Kortom, Jos is een vakbekwame professional die met veel Qi zijn studenten begeleidt en het beste uit ze haalt!

Lees verderInklappen

Veelgestelde vragen

 • Opleidingskost vergoed door UWV?+

  Ben je werkloos in Nederland? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding van je opleidingskosten door het UWV. Niet iedereen die werkloos is kan hier gebruik van maken. Dit hangt van je situatie en traject af. Wij raden je aan om je contactpersoon bij het UWV aan te spreken en naar de mogelijkheden tot vergoeding te vragen. UWV vergoed enkel de opleidingen die wij in Nederland organiseren, en niet de opleidingen in België.
 • Kan in mijn opleidingskost aftrekken bij mijn belastingen?+

  • Als particulier kan u elk bedrag boven de 250 euro aftrekken van je belastingen dat je besteed aan een beroepsopleiding.
  • Zelfstandigen kunnen opleidingskosten volledig aftrekken als beroepskosten.
 • Krijg ik korting als werkzoekende?+

  Indien u ingeschreven staat als werkzoekende en ons hiervan een attest of bewijs inlevert ontvangt u een korting van 10% op uw cursus of opleiding.  
 • Is de campus in Hasselt bereikbaar met het openbaar vervoer?+

  Ja, je kan onze campus bereiken met het openbaar vervoer. Elk uur vertrekt er een bus vanuit Hasselt station (NMBS / De Lijn) richting campus Hasselt. De dichtstbijzijnde bushalte is "Heidestraat" op de Genkersteenweg, ter hoogte van de winkel Blokker.
 • Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?+

  Ja, wij zijn een erkend opleidingsverstrekker. Hierdoor mogen al onze cursussen en opleidingen betaald worden via KMO-portefeuille. Alle Vlaamse KMO's en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruik maken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 30% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 7.500 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.