Inschrijven

Cursus Medical taping voor gevorderden

Bekwaam je in gevorderde medical taping technieken!
Bekwaam je in gevorderde medical taping technieken!

Voordelen

 • Beste branche opleider
 • Les van topdocent(e)
 • 9 opleidingslocaties
 • Volwaardig certificaat
 • Praktijkgericht

Lesgeld

€ 179

Beoordeling

Inschrijven voor deze Cursus

Algemene informatie

In deze verdiepingscursus medical taping breng je je kennis en vaardigheden van deze behandelmethode naar een hoger niveau. In deze cursus laten we je kennismaken met nieuwe technieken en gaan we dieper in op toepassingen voor specifieke klachten en blessures. Als therapeut raak je nooit uitgeleerd! Met deze cursus medical taping voor gevorderden, kun je je klanten nog beter helpen!

Medical taping & het zelfhelend vermogen

Medical taping is gestoeld op het idee dat gezonde spieren niet alleen noodzakelijk zijn voor beweging, maar dat ze ook van groot belang zijn voor de bloed- en lymfecirculatie en de lichaamstemperatuur. Vanuit die instelling is elastische medical tape ontwikkeld. Deze beperkt beweging niet, maar activeert juist. De tape tilt de huid iets op en creëert ruimte in het onderhuids bindweefsel. Dit verlicht de druk op zenuwen en bloed- en lymfevaten, zorgt voor meer bewegingsvrijheid, verlicht pijn en activeert het zelfhelend vermogen van het lichaam. Met de nieuwe technieken uit onze cursus medical taping voor gevorderden kun je dit proces nog sterker bevorderen.

Leer gevorderde medical taping technieken voor o.a. houdingscorrecties

Lesprogramma cursus medical taping gevorderden

In deze praktijkgerichte cursus gaan we een stap verder dan het traditionele medical taping concept. Je leert meer over spierkettingen en hoe je van hieruit gecombineerde technieken kunt uitvoeren voor nog meer positieve effecten. Daarnaast leer je hoe je met medical tape een verkeerde lichaamshouding kunt corrigeren; een behandeling waar veel vraag naar is. Met deze nieuwe kennis en vaardigheden kun je veel voor je klanten betekenen. Verder leer je segmentale samenhang via het bindweefsel toepassen, dat vaak uitzonderlijk goede resultaten biedt. Ook leer je hoe je met medical taping kunt inwerken op de dieper gelegen spieren. 

Certificaat medical taping gevorderden

De cursus medical taping voor gevorderden is een onmisbare bijscholing voor wie de basistechnieken meester is. Steeds meer mensen ontdekken de kracht van deze behandelwijze en komen met steeds complexere klachten naar je praktijk. Met deze aanvullende behandelwijzen kun je hier beter op inspelen. De cursus is zeer praktijkgericht en dankzij de beperkte lesgroepjes kun je veel oefenen onder deskundige begeleiding. Na deze cursus ben je veel nieuwe kennis en medical taping technieken rijker. Aan het einde van de cursus bekom je een certificaat medical taping voor gevorderden.

Lesindeling

1-daagse cursus

Verplichte voorkennis

Voor deze cursus is het verplicht voorkennis te hebben van anatomie, pathologie en fysiologie.

Inhoud

 • Verdieping medical taping
 • Spierkettingen
 • Gecombineerde technieken
 • Houdingcorrecties met tape
 • Segmentale samenhang via het bindweefsel
 • Dieper gelegen spieren

Prijs

179 euro (+ 20 euro verbruikskosten)

Subsidies in Vlaanderen:

 • KMO-Portefeuille: Elke Vlaamse zelfstandige of KMO kan met de KMO-portefeuille betalen. Hierdoor geniet je van 30% korting op het opleidingsbedrag. Ook is het opleidingsbedrag volledig aftrekbaar als beroepskost voor een zelfstandige of KMO. Meer informatie
 • Korting voor werkzoekende: Ben je geregistreerd als werkzoekende bij de VDAB? Dan verlenen wij je 10% korting op het opleidingsbedrag. Meer informatie

Subsidies in Nederland:

 • Aftrekbaar bij je inkomstenbelasting: Zowel een particulier als een zelfstandige kan in Nederland de studiekosten integraal aftrekken bij je belastingsaangifte. Voor particulieren is er wel een vrijgesteld bedrag van 250 euro. Alles wat over dit bedrag gaat op jaarbasis, kan je aftrekken als studiekost bij je aangifte personenbelasting. Meer info

Opleidingsdata

Hasselt
Adres tonen
Heidestraat 6-B, 3500 Hasselt (België)
Gratis parkeren Openbaar vervoer Moderne leslokalen

Zondagreeks

Datum: zondag 26 september 2021
Tijd: 10:00u tot 17:00

Docent

Mario Blokken

Docent in Hasselt

Veelgestelde vragen

 • Opleidingskost vergoed door UWV?+

  Ben je werkloos in Nederland? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding van je opleidingskosten door het UWV. Niet iedereen die werkloos is kan hier gebruik van maken. Dit hangt van je situatie en traject af. Wij raden je aan om je contactpersoon bij het UWV aan te spreken en naar de mogelijkheden tot vergoeding te vragen. UWV vergoed enkel de opleidingen die wij in Nederland organiseren, en niet de opleidingen in België.
 • Wat is de leeftijd van de studenten?+

  De leeftijden van onze studenten loopt erg uit elkaar. Dit varieert in elke groep van circa 18 tot 60 jaar. Studenten ervaren deze variatie als een meerwaarde! Mits goedkeuring van ouders of voogd is het ook mogelijk om deel te nemen aan een opleiding vanaf 16 jaar (= geen alternatief voor reguliere schoolplicht).
 • Kan in mijn opleidingskost aftrekken bij mijn belastingen?+

  • Als particulier kan u elk bedrag boven de 250 euro aftrekken van je belastingen dat je besteed aan een beroepsopleiding.
  • Zelfstandigen kunnen opleidingskosten volledig aftrekken als beroepskosten.
 • Krijg ik korting als werkzoekende?+

  Indien u ingeschreven staat als werkzoekende en ons hiervan een attest of bewijs inlevert ontvangt u een korting van 10% op uw cursus of opleiding.  
 • Wat vereist de school van mij als student?+

  Als student dient je ook rekening te houden met enkele vereisten vanuit de school:
  • Je respecteert de aanvangs- en einduren van je opleiding.
  • Je tracht zo min mogelijk lessen te missen. De meeste opleidingen gaan door in een versnelde tempo. Het is dan ook belangrijk dat je zo min mogelijk lessen mist.
  • Indien je de opleiding betaald in schijven, is het vereist om de betaaldata te respecteren. Het volledig opleidingsbedrag dient ook steeds voldaan te zijn op het einde van je opleiding.
  • Je beheerst de Nederlandse taal voldoende om alles te begrijpen en jezelf uit te drukken.
  • Als er bepaalde zaken in overtreding kunnen zijn met je geloofsovertuiging, neem dan vooraf contact op met het secretariaat. Dan kunnen wij samen zoeken naar een passende oplossing.
  • Draag zorg voor je persoonlijke hygiëne. Bij de meeste opleidingen oefenen de studenten op elkaar, dus uit respect voor je medestudenten vragen wij hier rekening mee te houden.
 • Zijn studenten tevreden over de Wellness Academie?+

  Studenten kunnen onafhankelijke recensies geven op klantenvertellen.nl. Wij zitten steevast boven 9 op 10! Lees hier alle recensies. Wellness Academie investeert en innoveert dan ook voortdurend om het tevredenheidspercentage van haar cursisten hoog te houden. Wij hebben ook een klachtenprocedure. U mag er ook zeker van zijn dat wij elke klacht ernstig onderzoeken om u als klant tevreden te stellen.
 • Zijn de cursuslocaties vrij toegankelijk?+

  Enkel onze campus te Hasselt is vrij toegankelijk tijdens de kantooruren. Onze andere campussen zijn enkel toegankelijk op afspraak of tijdens de infoavonden.
 • Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?+

  Ja, wij zijn een erkend opleidingsverstrekker. Hierdoor mogen al onze cursussen en opleidingen betaald worden via KMO-portefeuille. Alle Vlaamse KMO's en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruik maken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 30% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 7.500 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.