Inschrijven

Cursus Kindergrime

Leer kindergezichtjes te grimeren tot prinsessen, vlinders, tijgers….
Leer kindergezichtjes te grimeren tot prinsessen, vlinders, tijgers….

Voordelen

 • Beste branche opleider
 • Les van topdocent(e)
 • 9 opleidingslocaties
 • Volwaardig certificaat
 • Praktijkgericht

Lesgeld

€ 269

Beoordeling

Inschrijven voor deze Cursus

Algemene informatie

Vind je het heerlijk om met kinderen te werken? Ben je creatief ingesteld? Dan is onze cursus kindergrime echt iets voor jou! Wat geeft er meer voldoening dan kinderen blij maken? Met deze cursus kindergrime kun jij hier je missie van maken! Je bent als kindergrimeur bovendien werkzaam op allerlei feestelijke gelegenheden. Kun jij je geen leukere job voorstellen? Schrijf je dan gauw in voor onze kindergrime cursus!

Bezorg kinderen een magische belevenis!

Kinderen dromen ervan om een prinses, vlinder of een wild dier te zijn. Met behulp van kindergrime kun jij deze droom waarmaken en kinderen een magische belevenis bezorgen. De kindergrimeur heeft inmiddels een vaste plek verworven op vele kinderfeesten: op schoolfeesten, verjaardagsfeestjes, braderieën en kinderfestivals. Maar dat niet alleen, ook in pretparken en binnen het animatieteam op vakantieparken en in hotels zijn vaak kindergrimeurs aanwezig. Kortom, deze cursus kindergrime kan je carrière een creatieve en magische draai geven!

Met een cursus kindergrime geef je je carrière een creatieve en magische draai!

Wat leer ik in de cursus kindergrime?

Iedereen kan leren om kindergezichtjes om te toveren in sprookjesachtige prinsessen, sierlijke vlinders en stoere tijgers. In deze cursus kindergrime maak je kennis met alle producten en materialen die je nodig hebt om als kindergrimeur aan de slag te kunnen. Welke soort verf is het meest geschikt? Wanneer gebruik je welk penseel? Waarvoor gebruik je een sponsje? Ook leer je meer over het gebruik van kleuren en kleurencombinaties. Je gaat in de cursus uitgebreid oefenen met diverse penseel- en sponstechnieken en het tekenen van motieven en figuurtjes. Verder leer je om complete kindergrime concepten uit te werken, zoals een prinses, vlinder of tijger.

Bekom een certificaat kindergrime

Wil je snel aan de slag als professionele kindergrimeur, dan ben je bij onze cursus kindergrime aan het juiste adres. Dankzij de kleine lesgroepjes en veel praktijkoefening ben je de belangrijkste technieken vlot meester. Je krijgt bovendien les van een ervaren en enthousiaste docente met veel ervaring als kindergrimeur. Na afloop van de cursus bekom je een certificaat kindergrime! Bekijk hier ook onze Cursus Facepainting.

Lesindeling

1-daagse cursus van 10:00 tot 17:00

Inhoud

 • Inleiding grimeren
 • Wat is grimeren?
 • Mogelijkheden
 • Materialen en producten
 • Technieken kindergrime
 • Basis penseeltechnieken
 • Basis sponstechnieken
 • Concepten uitwerken
 • Prinses, vlinder, tijger

Prijs

269 euro

Inbegrepen:

 • Online syllabus
 • Certificaat

Subsidies in Vlaanderen:

 • KMO-Portefeuille: Elke Vlaamse zelfstandige of KMO kan met de KMO-portefeuille betalen. Hierdoor geniet je van 30% korting op het opleidingsbedrag. Ook is het opleidingsbedrag volledig aftrekbaar als beroepskost voor een zelfstandige of KMO. Meer informatie
 • Korting voor werkzoekende: Ben je geregistreerd als werkzoekende bij de VDAB? Dan verlenen wij je 10% korting op het opleidingsbedrag. Meer informatie

Subsidies in Nederland:

 • Aftrekbaar bij je inkomstenbelasting: Zowel een particulier als een zelfstandige kan in Nederland de studiekosten integraal aftrekken bij je belastingsaangifte. Voor particulieren is er wel een vrijgesteld bedrag van 250 euro. Alles wat over dit bedrag gaat op jaarbasis, kan je aftrekken als studiekost bij je aangifte personenbelasting. Meer info

Opleidingsdata

Hasselt
Adres tonen
Heidestraat 6-B, 3500 Hasselt (België)
Gratis parkeren Openbaar vervoer Moderne leslokalen

Weekendreeks

Startdatum: 26 maart 2022
Alle data: 26/03 & 27/03 2022
Tijd: 10:00u tot 17:00

Docent

Babs Vandevoort

Docent in Hasselt

Babs Vandervoort kwam al als kind in contact met kindergrime. Een grote passie was geboren! Ze leerde zichzelf door de jaren heen vele technieken aan en deed veel ervaring op. Ondertussen nam ze ook deel aan workshops van internationale facepaint artiesten. Op die manier slaagde ze erin om steeds up-to-date te blijven van de laatste technieken en de allernieuwste producten. De basis was gelegd voor een mooie professionele carrière als kindergrimeuse.

Gedurende 13 jaar werkte Babs als kindergrimeuse en make-up artist in bijberoep onder de naam ‘Kindergrime Babs’. In 2017 hakte ze de knoop door en koos ze om haar hoofdberoep, docente en onderzoeker aan de hogeschool, vaarwel te wuiven en resoluut te kiezen voor haar passie kindergrime. Naast haar werkzaamheden als kindergrimeuse runt ze ondertussen ook een winkel in cosmetica en grimeermateriaal, met de nadruk op natuur- en diervriendelijke producten.

Daarnaast ziet Babs het ook als een grote uitdaging om anderen warm te maken voor haar creatieve vakgebied. Haar job als docente kindergrime bij Wellness Academie is daarvoor de ideale gelegenheid. Met haar enthousiaste en creatieve instelling leert ze haar cursisten om de mooiste creaties te verwezenlijken, die perfect aansluiten bij de magische belevingswereld van kinderen.

Lees verderInklappen

Veelgestelde vragen

 • Opleidingskost vergoed door UWV?+

  Ben je werkloos in Nederland? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding van je opleidingskosten door het UWV. Niet iedereen die werkloos is kan hier gebruik van maken. Dit hangt van je situatie en traject af. Wij raden je aan om je contactpersoon bij het UWV aan te spreken en naar de mogelijkheden tot vergoeding te vragen. UWV vergoed enkel de opleidingen die wij in Nederland organiseren, en niet de opleidingen in België.
 • Wat is de leeftijd van de studenten?+

  De leeftijden van onze studenten loopt erg uit elkaar. Dit varieert in elke groep van circa 18 tot 60 jaar. Studenten ervaren deze variatie als een meerwaarde! Mits goedkeuring van ouders of voogd is het ook mogelijk om deel te nemen aan een opleiding vanaf 16 jaar (= geen alternatief voor reguliere schoolplicht).
 • Kan in mijn opleidingskost aftrekken bij mijn belastingen?+

  • Als particulier kan u elk bedrag boven de 250 euro aftrekken van je belastingen dat je besteed aan een beroepsopleiding.
  • Zelfstandigen kunnen opleidingskosten volledig aftrekken als beroepskosten.
 • Krijg ik korting als werkzoekende?+

  Indien u ingeschreven staat als werkzoekende en ons hiervan een attest of bewijs inlevert ontvangt u een korting van 10% op uw cursus of opleiding.  
 • Wat vereist de school van mij als student?+

  Als student dient je ook rekening te houden met enkele vereisten vanuit de school:
  • Je respecteert de aanvangs- en einduren van je opleiding.
  • Je tracht zo min mogelijk lessen te missen. De meeste opleidingen gaan door in een versnelde tempo. Het is dan ook belangrijk dat je zo min mogelijk lessen mist.
  • Indien je de opleiding betaald in schijven, is het vereist om de betaaldata te respecteren. Het volledig opleidingsbedrag dient ook steeds voldaan te zijn op het einde van je opleiding.
  • Je beheerst de Nederlandse taal voldoende om alles te begrijpen en jezelf uit te drukken.
  • Als er bepaalde zaken in overtreding kunnen zijn met je geloofsovertuiging, neem dan vooraf contact op met het secretariaat. Dan kunnen wij samen zoeken naar een passende oplossing.
  • Draag zorg voor je persoonlijke hygiëne. Bij de meeste opleidingen oefenen de studenten op elkaar, dus uit respect voor je medestudenten vragen wij hier rekening mee te houden.
 • Zijn studenten tevreden over de Wellness Academie?+

  Studenten kunnen onafhankelijke recensies geven op klantenvertellen.nl. Wij zitten steevast boven 9 op 10! Lees hier alle recensies. Wellness Academie investeert en innoveert dan ook voortdurend om het tevredenheidspercentage van haar cursisten hoog te houden. Wij hebben ook een klachtenprocedure. U mag er ook zeker van zijn dat wij elke klacht ernstig onderzoeken om u als klant tevreden te stellen.
 • Zijn de cursuslocaties vrij toegankelijk?+

  Enkel onze campus te Hasselt is vrij toegankelijk tijdens de kantooruren. Onze andere campussen zijn enkel toegankelijk op afspraak of tijdens de infoavonden.
 • Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?+

  Ja, wij zijn een erkend opleidingsverstrekker. Hierdoor kunnen de meeste van onze cursussen en opleidingen betaald worden via de KMO-portefeuille. Alle Vlaamse KMO's en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruikmaken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 30% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 7.500 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.