10% korting op alle opleidingen t/m 31/03!

Inschrijven

Cursus Energiek met de vijf elementen

Leer energiek leven met de vijf elementen!
Leer energiek leven met de vijf elementen!

Voordelen

 • Les van topdocent(e)
 • 9 opleidingslocaties
 • Certificaat
 • Praktijkgericht

Lesgeld

€ 209

Beoordeling

Inschrijven voor deze Cursus

Algemene informatie

De vijf elementen, je hebt er vast al eens van gehoord, maar wat betekenen ze nu juist? En op welke manier kunnen ze ertoe bijdragen dat je gezond en vol energie in het leven staat? In deze Cursus Energiek met de vijf elementen nemen we je mee op ontdekkingstocht door de elementenleer met zijn wortels in de Traditional Chinese Medicine (TCM). Door deze materie te doorgronden, kun je leren om energieker te leven en om anderen daarin te begeleiden!

Op ontdekkingstocht door de elementenleer

Iedereen kent wel dat gevoel van vastzitten in je leven? Of wat dacht je van dat lusteloze gevoel, wanneer niets lijkt te gaan zoals je wilt? Vaak is er sprake van een stagnatie in de levensenergie qi, die door ons lichaam stroomt. Zo kunnen er nog meer interne pathogenen ontstaan, die stagnaties veroorzaken. Hoe kun je deze oplossen? Hiervoor is het essentieel om de vijf elementen en de basisprincipes van de TCM te begrijpen. In de cursus energiek met de vijf elementen verwerf je inzicht in hoe o.a. emoties onze energiehuishouding beïnvloeden en hoe je deze in balans brengt.

Ontdek via de vijf elementen de voorwaarden voor een energiek leven!

Lesprogramma cursus energiek met de vijf elementen

We beginnen onze ontdekkingstocht bij de TCM, die al eeuwenlang hoogtij voert in de oosterse wereld, met aandacht voor de vitale levensenergie qi en de filosofie van yin en yang. Hier liggen de wortels van de vijf elementenleer. Om de vijf elementen goed te kunnen begrijpen, gaan we uitgebreid in op de specifieke kenmerken van elk element. We zullen ze concreet maken door veel voorbeelden te geven. De vijf elementen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Je ontdekt in deze cursus hoe ze steeds invloed op elkaar uitoefenen. Een belangrijk onderdeel van de cursus energiek met de vijf elementen is de zelftest, die je in laat zien welke emoties en mentaliteiten de energiestroom hinderen en hoe je dit oplost bij jezelf en anderen.

Bekom een certificaat energiek met de vijf elementen

Wie wil er niet vol energie in het leven staan? Dat is elke dag weer een uitdaging. Deze cursus energie met de vijf elementen brengt je vele nieuwe en verrassende inzichten, waarmee je je energiebalans van binnenuit leert herstellen. De volgende stap is dat je hiermee ook anderen van dienst kunt zijn; een dankbare missie. De cursus wordt gegeven door een ervaren en inspirerende docent en je krijgt les in kleine lesgroepjes. Aan het einde van de cursus bekom je het certificaat Energiek met de vijf elementen. Wil je meer weten over de traditionele oosterse geneeswijzen? Bekijk dan hier ook eens onze Opleiding Jing Luo Therapeut.

Lesindeling

1 lesdag van 10u tot 17u

Verplichte voorkennis

Voor deze cursus heb je geen voorkennis nodig.

Inhoud

Het leerdoel van deze cursus is onderstaand leerprogramma te kennen en kunnen na afloop:

 • Inleiding vijf elementen en TCM
 • Toepassingen elementenleer
 • Eigenschappen van de vijf elementen
 • Hout
 • Vuur
 • Aarde
 • Metaal
 • Water
 • Onderlinge beïnvloeding elementen
 • Interne pathogenen
 • Zelftest

Prijs

209 euro

Opleidingsdata

Hasselt
Adres tonen
Heidestraat 6-B, 3500 Hasselt (België)
Gratis parkeren Openbaar vervoer Moderne leslokalen

Zaterdagreeks

Stap-budget mogelijk
Stap-budget niet meer mogelijk
Datum: zaterdag 3 juni 2023
Tijd: 10:00u tot 17:00

Docent

Koen Reynders

Docent in Hasselt

Koen Reynders had altijd een grote interesse in astrologie. Hij maakte eerst kennis met de klassieke westerse astrologie, maar ging al gauw op zoek naar andere astrologische systemen, die dichter bij de natuur stonden. Zijn interesse werd gewekt door de oude Chinese astrologie van de negen huizen (Jui Gong Ming Li).

Binnen de oosterse numerologie vond Koen precies wat hij zocht. Hij neemt binnen dit systeem mensen mee op zoek naar de diepere betekenis van de gebeurtenissen en de ziekteverschijnselen die op hun pad komen. Hij ziet zijn werk als coach als een roeping. Het is zijn missie om mensen te leren om hun zelfhelend vermogen aan te spreken. Zijn lessen en workshops staan in het teken van het tegengaan van stagnaties en het vullen van ruimtes met energie.

Koen volgde opleidingen in de Traditionele Chinese Geneeskunde onder de vleugels van Jos Koch. Nu is het zijn beurt om deze rijke expertise op anderen over te brengen als coach en docent. Koen startte zijn eigen praktijk, bundelde zijn kennis en ervaring in een boek en staat nu ook klaar als docent van Wellness Academie voor het overbrengen van de taoïstische filosofie. Deze filosofie is erop gericht om mensen dichter bij hun ‘Wezenlijke Natuur’ te brengen.

Lees verderInklappen

Veelgestelde vragen

 • Opleidingskost vergoed door UWV?+

  Ben je werkloos in Nederland? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding van je opleidingskosten door het UWV. Niet iedereen die werkloos is, kan hier gebruik van maken. Dit hangt van je situatie en traject af. Wij raden je aan om je contactpersoon bij het UWV aan te spreken en naar de mogelijkheden tot vergoeding te vragen. UWV vergoedt enkel de opleidingen die wij in Nederland organiseren en niet de opleidingen in België.
 • Wat is de leeftijd van de studenten?+

  De leeftijden van onze studenten loopt erg uit elkaar. Dit varieert in elke groep van circa 18 tot 60 jaar. Studenten ervaren deze variatie als een meerwaarde! Mits goedkeuring van ouders of voogd is het ook mogelijk om deel te nemen aan een opleiding vanaf 16 jaar (= geen alternatief voor reguliere schoolplicht).
 • Wat vereist de school van mij als student?+

  Als student dient je ook rekening te houden met enkele vereisten vanuit de school:
  • Je respecteert de aanvangs- en einduren van je opleiding.
  • Je tracht zo min mogelijk lessen te missen. De meeste opleidingen gaan door in een versnelde tempo. Het is dan ook belangrijk dat je zo min mogelijk lessen mist.
  • Indien je de opleiding betaald in schijven, is het vereist om de betaaldata te respecteren. Het volledig opleidingsbedrag dient ook steeds voldaan te zijn op het einde van je opleiding.
  • Je beheerst de Nederlandse taal voldoende om alles te begrijpen en jezelf uit te drukken.
  • Als er bepaalde zaken in overtreding kunnen zijn met je geloofsovertuiging, neem dan vooraf contact op met het secretariaat. Dan kunnen wij samen zoeken naar een passende oplossing.
  • Draag zorg voor je persoonlijke hygiëne. Bij de meeste opleidingen oefenen de studenten op elkaar, dus uit respect voor je medestudenten vragen wij hier rekening mee te houden.
 • Zijn studenten tevreden over de Wellness Academie?+

  Studenten kunnen onafhankelijke recensies geven op klantenvertellen.nl. Wij zitten steevast boven 9 op 10! Lees hier alle recensies. Wellness Academie investeert en innoveert dan ook voortdurend om het tevredenheidspercentage van haar cursisten hoog te houden. Wij hebben ook een klachtenprocedure. U mag er ook zeker van zijn dat wij elke klacht ernstig onderzoeken om u als klant tevreden te stellen.
 • Zijn de cursuslocaties vrij toegankelijk?+

  Enkel onze campus te Hasselt is vrij toegankelijk tijdens de kantooruren. Onze andere campussen zijn enkel toegankelijk op afspraak of tijdens de infoavonden.
 • Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?+

  Enkele cursussen en opleidingen van Wellness Academie kunnen onder bepaalde voorwaarden betaald worden via de KMO-portefeuille. Cursussen en opleidingen ter bevordering of in stand houden van de fysieke / mentale gezondheid komen niet in aanmerking voor subsidie. Ook komen de aangeboden lessen in onze Nederlandse leslocaties niet in aanmerking voor de KMO-portefeuille. Alle Vlaamse KMO's en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruikmaken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 30% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 7.500 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.