Inschrijven

Cursus Dermatologie/ Huidafwijkingen Masterclass

Doe uitgebreide expertise op van huidafwijkingen
Schoonheidsspecialist onderzoekt de huid voor de Masterclass Dermatologie/ Huidafwijkingen
Doe uitgebreide expertise op van huidafwijkingen

Voordelen

 • Les van topdocent(e)
 • 9 opleidingslocaties
 • Certificaat
 • Praktijkgericht

Lesgeld

€ 490

Beoordeling

Inschrijven voor deze Cursus

Algemene informatie

Als schoonheidsspecialiste wil je alleen maar het beste voor de huid van je klanten. Regelmatig ontvang je mensen met een huidafwijking, maar weet je hier wel voldoende vanaf? Mag je een huidbehandeling geven of is het beter om door te verwijzen naar een dermatoloog? Merk je dat je vaak twijfelt en dat je je kennis en inzicht op het gebied van dermatologie en huidafwijkingen graag wilt vergroten? Dan is deze Masterclass Dermatologie/ Huidafwijkingen precies wat je nodig hebt!

Vervul vol vertrouwen jouw rol als schoonheidsspecialist

Het is jouw rol als schoonheidsspecialist om mensen in de watten te leggen en om hun huid te verzorgen. Daarbij kom je regelmatig huidproblemen onder ogen. Wist je dat circa 1 op de 8 mensen een huidprobleem heeft? Er bestaan echter vele huidafwijkingen en gradaties. Sommige problemen kun je gemakkelijk behandelen, terwijl andere om de kennis van een arts vragen. Deze Masterclass Dermatologie/Huidafwijkingen heeft tot doel om jouw inzicht in huidafwijkingen te vergroten en je klanten juist voor te lichten. Je leert waar jouw grenzen liggen en wanneer je mensen doorstuurt naar een dermatoloog.

Hoe ga je om met huidafwijkingen in je beauty salon? Volg onze Masterclass Dermatologie!

Inhoud masterclass dermatologie

Tijdens deze masterclass vergroot je je kennis van de anatomie van de huid en je gaat uiteenlopende huidafwijkingen onder de loep nemen, waaronder acne, pigmentstoornissen, psoriasis, eczeem, rosacea, infecties en allergieën. Je leert afwijkingen herkennen, om je behandelingen erop af te stemmen, je klant hierover juist te adviseren en eventueel door te verwijzen. Er wordt vooral ook aandacht besteed aan het signaleren van verdachte vlekjes en verhevenheden, die op huidkanker kunnen wijzen. In deze masterclass dermatologie/huidafwijkingen leer je nog beter die sleutelrol in het herkennen van huidproblemen te vervullen. De theorie wordt doeltreffend verhelderd middels voorbeelden uit de praktijk en aan de hand van casussen.

Verplichte voorkennis

Voor deze cursus is het verplicht voorkennis te hebben van schoonheidsspecialist(e).

Inhoud

Het leerdoel van deze cursus is onderstaand leerprogramma te kennen en kunnen na afloop:

 • Anatomie van de huid
 • Fysiologie van de huid
 • Efflorescentieleer
 • Huidafwijkingen:
 • Acne
 • Infecties
 • Eczeem
 • Psoriasis
 • Rosacea
 • Pigmentstoornissen
 • Bloedvatafwijkingen
 • Allergieën
 • Vlekjes en verhevenheden
 • Verdachte plekjes en huidkanker
 • Adviseren van klanten
 • Doorverwijzen naar arts

Prijs

490 euro

 

Opleidingsdata

Amsterdam
Adres tonen
Schipluidenlaan 4, 1062HE Amsterdam (Nederland)
Parkeren op wandelafstand Openbaar vervoer Moderne leslokalen Rolstoeltoegankelijk

Dagreeks

Startdatum: maandag 26 september 2022
Alle data: 26/09, 03/10, 24/10 & 31/10 2022
Tijd: 10:00u tot 16:00

Eindhoven
Adres tonen
Boutenslaan 2-A, 5615 CW Eindhoven (Nederland)
Gratis parkeren Openbaar vervoer Dicht aan centrum

Dagreeks

Startdatum: maandag 5 december 2022
Alle data: 05/12, 19/12 2022, 16/01 & 23/01 2023
Tijd: 10:00u tot 16:00

Docent

Marina Martinovic

Docent in Amsterdam & Eindhoven

Marina Martinovic is een gemotiveerde docente met jarenlange ervaring binnen de beauty branche. Ze kan getypeerd worden als een veelzijdige beauty professional, want ze is thuis in bijna alle disciplines binnen deze branche. Al sinds 2000 timmert ze aan de weg als gecertificeerde schoonheidsspecialiste, pedicure én nagelstyliste. Na enkele jaren ervaring te hebben opgedaan binnen de branche, was het tijd om haar horizon te verleggen.

Haar volgende uitdaging bestond uit het lesgeven binnen de beauty branche. In 2004 startte ze als docente nagelstyliste en een jaar later werd ze eveneens docente schoonheidsspecialiste op MBO-niveau. Marina verbreedde haar loopbaan door vervolgens ook nog aan het werk te gaan voor diverse leveranciers van beauty producten voor het geven van producttrainingen en workshops voor het aanpakken van huidproblemen. ‘Het mooie aan de beauty branche, is dat je altijd kunt blijven bijleren.’ Marina beschikt ondertussen over meer dan 100 certificaten. 

Marina is inmiddels ook een gecertificeerde en ervaren wimper- en wenkbrauwstyliste. Daarnaast volgde ze bijscholingen op het gebied van apparatuur, waxen, henna, huidproblemen, microneedling, acne, dermapen, elektrisch ontharen, camouflage technieken, huidverbeterende massage, bindweefselmassage, lypossage, hotstonemassage, kruidenstempelmassage, massage allround, etc. Kortom, Marina is een echte allrounder binnen de branche. Met al haar ervaring, vaardigheden en talenten verzorgt ze nu diverse beauty en wellness cursussen bij Wellness Academie.

Lees verderInklappen

Veelgestelde vragen

 • Opleidingskost vergoed door UWV?+

  Ben je werkloos in Nederland? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding van je opleidingskosten door het UWV. Niet iedereen die werkloos is, kan hier gebruik van maken. Dit hangt van je situatie en traject af. Wij raden je aan om je contactpersoon bij het UWV aan te spreken en naar de mogelijkheden tot vergoeding te vragen. UWV vergoedt enkel de opleidingen die wij in Nederland organiseren en niet de opleidingen in België.
 • Wat is de leeftijd van de studenten?+

  De leeftijden van onze studenten loopt erg uit elkaar. Dit varieert in elke groep van circa 18 tot 60 jaar. Studenten ervaren deze variatie als een meerwaarde! Mits goedkeuring van ouders of voogd is het ook mogelijk om deel te nemen aan een opleiding vanaf 16 jaar (= geen alternatief voor reguliere schoolplicht).
 • Wat vereist de school van mij als student?+

  Als student dient je ook rekening te houden met enkele vereisten vanuit de school:
  • Je respecteert de aanvangs- en einduren van je opleiding.
  • Je tracht zo min mogelijk lessen te missen. De meeste opleidingen gaan door in een versnelde tempo. Het is dan ook belangrijk dat je zo min mogelijk lessen mist.
  • Indien je de opleiding betaald in schijven, is het vereist om de betaaldata te respecteren. Het volledig opleidingsbedrag dient ook steeds voldaan te zijn op het einde van je opleiding.
  • Je beheerst de Nederlandse taal voldoende om alles te begrijpen en jezelf uit te drukken.
  • Als er bepaalde zaken in overtreding kunnen zijn met je geloofsovertuiging, neem dan vooraf contact op met het secretariaat. Dan kunnen wij samen zoeken naar een passende oplossing.
  • Draag zorg voor je persoonlijke hygiëne. Bij de meeste opleidingen oefenen de studenten op elkaar, dus uit respect voor je medestudenten vragen wij hier rekening mee te houden.
 • Zijn studenten tevreden over de Wellness Academie?+

  Studenten kunnen onafhankelijke recensies geven op klantenvertellen.nl. Wij zitten steevast boven 9 op 10! Lees hier alle recensies. Wellness Academie investeert en innoveert dan ook voortdurend om het tevredenheidspercentage van haar cursisten hoog te houden. Wij hebben ook een klachtenprocedure. U mag er ook zeker van zijn dat wij elke klacht ernstig onderzoeken om u als klant tevreden te stellen.
 • Zijn de cursuslocaties vrij toegankelijk?+

  Enkel onze campus te Hasselt is vrij toegankelijk tijdens de kantooruren. Onze andere campussen zijn enkel toegankelijk op afspraak of tijdens de infoavonden.
 • Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?+

  Enkele cursussen en opleidingen van Wellness Academie kunnen onder bepaalde voorwaarden betaald worden via de KMO-portefeuille. Cursussen en opleidingen ter bevordering of in stand houden van de fysieke / mentale gezondheid komen niet in aanmerking voor subsidie. Ook komen de aangeboden lessen in onze Nederlandse leslocaties niet in aanmerking voor de KMO-portefeuille. Alle Vlaamse KMO's en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruikmaken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 30% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 7.500 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.