Inschrijven

Cursus Definitieve ontharing

Leer definitief ontharen met een diode laser!
wanneer definitieve ontharing
Leer definitief ontharen met een diode laser!

Voordelen

 • Les van topdocent(e)
 • 10 opleidingslocaties
 • Certificaat
 • Praktijkgericht

Lesgeld

€ 329

Beoordeling

Inschrijven voor deze Cursus

Algemene informatie

Leer in onze cursus definitieve ontharing met een diode laser hoe je een einde maakt aan ontsierende lichaamsbeharing. Deze cursus is ideaal voor wie zich wil profileren als een expert in ontharen. Met deze behandeling zul je veel klanten aangenaam verrassen en tevens een nieuwe doelgroep aanspreken. Ontdek hier wat je van deze cursus definitieve ontharing kunt verwachten.

Geen zorgen meer om ongewenste haartjes

Een van de grootste beauty frustraties zijn ontsierende haartjes op het lichaam en het gelaat. Met de cursus definitieve ontharing kun je je klanten bevrijden van deze frustraties. Met een veilige en krachtige diode laser behaal je verbluffende resultaten op het gebied van definitieve ontharing. Ook ingegroeide haartjes en stoppels, zoals dat bij traditionele ontharingstechnieken voorkomt, zijn nu verleden tijd. De infrarode stralen zorgen ervoor dat onder hoge temperatuur de haarworteltjes beschadigen. Nieuwe haartjes krijgen hierdoor geen kans meer. Het gaat om een veilige methode, die de huid niet beschadigt. Het is wel belangrijk dat je de techniek goed aanleert!

Na deze cursus definitieve ontharing verlos je je klanten van ongewenste haartjes!

Lesprogramma cursus definitieve ontharing

Voor het correct en veilig gebruik van de diode laser is gedegen theoretische kennis noodzakelijk. De thema’s die in deze cursus definitieve ontharing voorbijkomen, zijn: huid- en haaranalyse, indicaties en contra-indicaties, intake van de klant en hygiëne op de werkvloer. Daarna wordt er ingegaan op apparatuur kennis en leer je welke delen van het lichaam en het gelaat je met de diode laser kunt behandelen. Ook het verschil met IPL wordt uitgelicht. Je leert om de diode laser juist in te stellen en de behandeling veilig uit te voeren. Je wordt begeleid door een bekwame docent. Daarnaast leer je ook alles over de aftercare voor zo optimaal mogelijke resultaten.

Bekom een certificaat definitieve ontharing (diode laser)

Wellness Academie staat voor kleine lesgroepjes, topdocenten, uitstekend didactisch materiaal en goed uitgeruste leslocaties. Dat geldt uiteraard ook voor de cursus definitieve ontharing. Je hoeft voor deze cursus geen model te voorzien, want de deelnemers oefenen op elkaar. Je zult dus zelf de behandeling ondergaan. Na afloop van de cursus bekom je een certificaat definitieve ontharing (diode laser). Je kunt deze behandeling vol vertrouwen toevoegen aan jouw aanbod als schoonheidsspecialiste. Of misschien wil je wel je eigen ontharingsinstituut openen? Dankzij dit certificaat weten klanten dat ze bij jou in goede handen zijn! Bekijk hier ook onze Opleiding Wax Expert!

Lessen

Dagreeks – 1 lesdag van 10u tot 17u

Verplichte voorkennis

Voor deze cursus is het verplicht voorkennis te hebben van schoonheidszorg - verpleegkundige.

Inhoud

Het leerdoel van deze cursus is onderstaand leerprogramma te kennen en kunnen na afloop:

 • Anatomie van de huid
 • Soorten haar en huidtypes
 • Haargroeifasen
 • Indicaties en contra-indicaties
 • Werking diode laser
 • Instellen van diode laser
 • Hygiënemaatregelen
 • Voorbereiden van de klant
 • Praktijk diode laser
 • Nazorg

Prijs

329 euro

Opleidingsdata

Veelgestelde vragen

 • Opleidingskost vergoed door UWV?+

  Ben je werkloos in Nederland? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding van je opleidingskosten door het UWV. Niet iedereen die werkloos is, kan hier gebruik van maken. Dit hangt van je situatie en traject af. Wij raden je aan om je contactpersoon bij het UWV aan te spreken en naar de mogelijkheden tot vergoeding te vragen. UWV vergoedt enkel de opleidingen die wij in Nederland organiseren en niet de opleidingen in België.
 • Wat is de leeftijd van de studenten?+

  De leeftijden van onze studenten loopt erg uit elkaar. Dit varieert in elke groep van circa 18 tot 60 jaar. Studenten ervaren deze variatie als een meerwaarde! Mits goedkeuring van ouders of voogd is het ook mogelijk om deel te nemen aan een opleiding vanaf 16 jaar (= geen alternatief voor reguliere schoolplicht).
 • Wat vereist de school van mij als student?+

  Als student dient je ook rekening te houden met enkele vereisten vanuit de school:
  • Je respecteert de aanvangs- en einduren van je opleiding.
  • Je tracht zo min mogelijk lessen te missen. De meeste opleidingen gaan door in een versnelde tempo. Het is dan ook belangrijk dat je zo min mogelijk lessen mist.
  • Indien je de opleiding betaald in schijven, is het vereist om de betaaldata te respecteren. Het volledig opleidingsbedrag dient ook steeds voldaan te zijn op het einde van je opleiding.
  • Je beheerst de Nederlandse taal voldoende om alles te begrijpen en jezelf uit te drukken.
  • Als er bepaalde zaken in overtreding kunnen zijn met je geloofsovertuiging, neem dan vooraf contact op met het secretariaat. Dan kunnen wij samen zoeken naar een passende oplossing.
  • Draag zorg voor je persoonlijke hygiëne. Bij de meeste opleidingen oefenen de studenten op elkaar, dus uit respect voor je medestudenten vragen wij hier rekening mee te houden.
 • Zijn studenten tevreden over de Wellness Academie?+

  Studenten kunnen onafhankelijke recensies geven op klantenvertellen.nl. Wij zitten steevast boven 9 op 10! Lees hier alle recensies. Wellness Academie investeert en innoveert dan ook voortdurend om het tevredenheidspercentage van haar cursisten hoog te houden. Wij hebben ook een klachtenprocedure. U mag er ook zeker van zijn dat wij elke klacht ernstig onderzoeken om u als klant tevreden te stellen.
 • Zijn de cursuslocaties vrij toegankelijk?+

  Enkel onze campus te Hasselt is vrij toegankelijk tijdens de kantooruren. Onze andere campussen zijn enkel toegankelijk op afspraak of tijdens de infoavonden.
 • Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?+

  Enkel opleidingen voor knelpuntberoepen komen in aanmerking voor subsidie via de KMO-portefeuille. Hierdoor komt enkel de kappersopleiding binnen ons opleidingsaanbod in aanmerking voor gebruik van de KMO-portefeuille. Alle Vlaamse KMO's en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruikmaken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 30% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 7.500 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.