Inschrijven

Cursus Anamnese

Leer hoe je een correcte anamnese moet afnemen
Leer hoe je een correcte anamnese moet afnemen

Voordelen

 • Les van topdocent(e)
 • 9 opleidingslocaties
 • Certificaat
 • Praktijkgericht

Lesgeld

€ 289

Beoordeling

Inschrijven voor deze Cursus

Algemene informatie

Aan de slag als massage- of wellness therapeut? Dan is het belangrijk dat je je ervan bewust bent, dat elke behandeling dient te beginnen met een anamnese. Een anamnese is bedoeld om relevante informatie te verkrijgen van je klant, zodat je de juiste behandeling kiest en zeker weet dat jouw behandeling veilig en verantwoord is. Je wilt uiteraard niets anders, dan dat jouw klant zo veel mogelijk baat heeft bij jouw massage of therapie. Een cursus anamnese is daarom een relevante bijscholing voor iedere wellness professional!

Belang van een professioneel intakegesprek

‘Anamnese’ is het Griekse woord voor ‘herinnering’. Binnen de wellness wereld wordt dit woord gebruikt voor het ‘intakegesprek’ tussen de therapeut en de klant. Het gaat om een gesprek waarin je als therapeut gerichte vragen stelt aan je klant om relevante informatie te verkrijgen over zijn gezondheid, klachten en wensen. In de wellnesspraktijk stellen we geen diagnoses, dat laten we aan artsen over. Het is wel belangrijk dat je een goed beeld krijgt van eventuele klachten, zodat je indien nodig kunt doorsturen naar een arts. Daarbij is het belangrijk dat je zeker weet dat je klant niet aan bepaalde aandoeningen lijdt, die als contra-indicatie gelden voor jouw behandeling!

Een certificaat anamnese is het bewijs dat je het welzijn van je klant serieus neemt!

Wat leer je in de cursus anamnese?

Om je klant optimaal van dienst te kunnen zijn is een efficiënte uitwisseling van informatie nodig. Een anamnese is daarom nooit een eenrichtingsgesprek. Het is belangrijk dat je oprecht leert luisteren. Je gaat alle klachten en wensen van je klant in kaart brengen en hier vervolgens een oplossing voor voorstellen. De kernpunten van deze cursus zijn: beter leren communiceren, de juiste vragen leren stellen, een correcte anamnese afnemen, het vertrouwen leren wekken van klanten en een gericht behandelplan leren opstellen. Je klant geeft zich over aan jouw handen en wil dan ook zeker weten dat hij in goede handen is! Verder leer je in deze cursus hoe je de verkregen informatie het beste kunt noteren en bijwerken.

Cursus anamnese met certificaat

Aan het einde van de cursus bekom je een certificaat anamnese. Een bewijs dat jij als professionele wellness- of massagetherapeut het welzijn van je klanten serieus neemt! Wil je meer leren? Dan is onze Cursus Wai Chuai mogelijk ook interessant voor jou!

Duur van de cursus

Weekendcursus – 2 dagen van 10:00 tot 17:00
De cursus bestaat uit 14 lesuren en ongeveer 17 uur thuisstudie.

Verplichte voorkennis

Voor deze cursus heb je geen voorkennis nodig.

Inhoud

Het leerdoel van deze cursus is onderstaand leerprogramma te kennen en kunnen na afloop:

 • Kennismaking met klanten
 • Communicatievaardigheden
 • Oprecht luisteren naar je klant
 • Informatie verzamelen
 • Volledige en correcte anamnese afnemen
 • Anamnese als basis voor behandelplan
 • Verantwoorden behandelplan

Prijs

289 euro

Inbegrepen:

 • Online syllabus
 • Certificaat

Opleidingsdata

Hasselt
Adres tonen
Heidestraat 6-B, 3500 Hasselt (België)
Gratis parkeren Openbaar vervoer Moderne leslokalen

Weekendreeks

Stap-budget mogelijk
Stap-budget niet meer mogelijk
Startdatum: 17 december 2022
Alle data: 17/12 & 18/12 2022
Tijd: 10:00u tot 17:00

Docent

Mario Blokken

Docent in Hasselt

Veelgestelde vragen

 • Opleidingskost vergoed door UWV?+

  Ben je werkloos in Nederland? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding van je opleidingskosten door het UWV. Niet iedereen die werkloos is, kan hier gebruik van maken. Dit hangt van je situatie en traject af. Wij raden je aan om je contactpersoon bij het UWV aan te spreken en naar de mogelijkheden tot vergoeding te vragen. UWV vergoedt enkel de opleidingen die wij in Nederland organiseren en niet de opleidingen in België.
 • Is de campus in Hasselt bereikbaar met het openbaar vervoer?+

  Ja, je kan onze campus bereiken met het openbaar vervoer. Elk uur vertrekt er een bus vanuit Hasselt station (NMBS / De Lijn) richting campus Hasselt. De dichtstbijzijnde bushalte is "Heidestraat" op de Genkersteenweg, ter hoogte van de winkel Blokker.
 • Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?+

  Enkele cursussen en opleidingen van Wellness Academie kunnen onder bepaalde voorwaarden betaald worden via de KMO-portefeuille. Cursussen en opleidingen ter bevordering of in stand houden van de fysieke / mentale gezondheid komen niet in aanmerking voor subsidie. Ook komen de aangeboden lessen in onze Nederlandse leslocaties niet in aanmerking voor de KMO-portefeuille. Alle Vlaamse KMO's en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruikmaken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 30% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 7.500 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.