Actie -10% op alle cursussen en opleidingen van 2024 (meer info)
Actie -10% op alle cursussen en opleidingen van 2024 (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Kapper / Kapster Antwerpen

Leer kniptechnieken voor diverse dames- en herenkapsels!
Wellness Academie Antwerpen
Wellness Academie Antwerpen

Boomsesteenweg 135
2610 Wilrijk (Antwerpen)
België
Tel: 011-872703
E-mail: info@wellnessacademie.comNiet openbaar toegankelijk. Enkel tijdens infoavonden of op afspraak.

Busstop en metrostation Kruishof (en Dr. Veeckmanslaan) liggen op wandelafstand van onze campus.

Parkeren kunt u gratis onder de brug, schuin tegenover het gebouw.

Opleiding Kapper / Kapster Antwerpen
Voordelen
vanaf
€ 1.088€ 979,20
 • Les van topdocent(e)
 • Diploma
 • Praktijkgericht
Inschrijven voor deze opleiding

Wil je de fijne kneepjes van het kappersvak leren? Dan ben je bij de opleiding kapper Antwerpen aan het juiste adres. Nabij het sfeervolle centrum van Antwerpen bieden we een inspirerende omgeving, waarin je het vak van kapper tot in de puntjes leert beheersen. Na deze opleiding zijn trendy kapsels creëren voor jou een tweede natuur! Schrijf je vandaag nog in en leg de basis voor een glansrijke toekomst als kapper!

Op zoek naar een kappersopleiding Antwerpen?

Dat is een slimme zet! Onze kappersopleiding Antwerpen leidt je op tot een expert in het creëren van unieke looks, die het zelfvertrouwen en de persoonlijkheid van mensen versterken. Je leert alles over haarverzorging en knippen en hoe je klanten adviseert en inspireert om de mooiste versie van zichzelf te worden! Ook tips voor het opstarten van een salon komen aan bod. Investeer in jezelf en word een expert op het gebied van haarverzorging! Het is ook een goed idee om je opleiding kapper te combineren met een cursus hairstyling en een cursus haarkleuren. Stap voor stap groei je uit tot een volleerde expert in haarverzorging!

Waarom kiezen voor Wellness Academie?

De opleiding kapper Antwerpen van Wellness Academie biedt een uitgebreid lesprogramma waarin theorie en praktijk op een prettige manier zijn verweven. Je krijgt les van de beste docenten, die je meteen warm maken voor dit boeiende vak. Je gaat onder professionele begeleiding uitgebreid oefenen met diverse kniptechnieken voor het creëren van de mooiste dames- en herenkapsels. Na slechts 10 intensieve dagen ben je goed voorbereid om als professional te schitteren in de kappersbranche!

Waar vind je onze opleiding kapper Antwerpen?

Onze campus vind je op de Boomsesteenweg 5 in Wilrijk, op 6 km van hartje Antwerpen. Neem de metro naar halte Kruishof op wandelafstand van Wellness Academie of neem de bus naar halte Dr. Veeckmanslaan op 100 m afstand van onze leslocatie. Kom je met de auto? Geen probleem! In dat geval kun je gratis parkeren, onder de brug, schuin tegenover het gebouw. Wil je graag eerst nog wat meer weten? Dan ben je van harte welkom op een van onze info-avonden. Of begint het al te kriebelen? Schrijf je dan meteen in voor onze kappersopleiding Antwerpen. Let op, de plaatsen zijn beperkt!

Verplichte voorkennis

Voor deze opleiding heb je geen voorkennis nodig.

Het leerdoel van deze opleiding is onderstaand leerprogramma te kennen en kunnen na afloop:

 • Introductie kappersvak
 • Schedel en verdelingen
 • Wassen van het haar
 • Producten
 • Föhntechnieken
 • Kniptechnieken
  • Massief met aflopende zijkanten
  • Massief met gelijke zijkanten
  • Massief met oplopende zijkanten
  • Laagjes kapsels
  • Vrouwelijk kort
  • Combi kapsels
  • Korte massieve voorkant
 • Korte dameskapsels
 • Korte herenkapsels
 • Tondeuse
 • Hippe herenkapsels
  • Disconnected
  • Undercut
 • Grooming
 • Extra begeleiding d.m.v. video's

Voor de opleiding in België: 1.088 euro € 979,20
Voor de opleiding in Nederland: 1.238 euro € 1.114,20

Mogelijkheid tot gespreide betaling in 5 termijnen van 20%.

Inbegrepen:

 • Oefenhoofd
 • Knipschaar
 • Het gebruik van alle producten en materialen tijdens de les
 • Online syllabus
 • Instructiefilmpjes
 • Diploma

Subsidies in Vlaanderen

 • KMO-Portefeuille: Elke Vlaamse zelfstandige of KMO kan met de KMO-portefeuille betalen. Hierdoor geniet je van 30% korting op het opleidingsbedrag. Ook is het opleidingsbedrag volledig aftrekbaar als beroepskost voor een zelfstandige of KMO.
Antwerpen (Wilrijk)

Boomsesteenweg 135, 2610 Wilrijk (België)

 • Gratis parking
 • Openbaar vervoer
 • Moderne leslokalen
Dagreeks

Startdatum: 18 november 2024 (maandagen)
Alle data: 18/11, 25/11, 02/12, 09/12, 16/12 2024, 06/01, 13/01, 20/01, 27/01 & 03/02 2025
Tijd: 10:00 tot 16:00

Inschrijven met 10% korting
10,0

Het is een top cursus met een top docente ik had het nergens anders willen doen dan bij Miriam, power vrouw!!! Ze verdient het beste, zo hard en zoveel werken en zo goed in haar job!!!

XanthiaHasselt
9,6

Heel blij dat ik de opleiding gevolgd heb, veel bijgeleerd van sylvia!

MayaWilrijk
9,4

Gabriella legt alles duidelijk uit. Bij vragen helpt ze meteen

AnoushkaAmsterdam
8,6

Fijne cursus, gezellig en Donovan is een goede, kundige leraar / kapper!

EstherRotterdam
9,1

De cursus is duidelijk en leuk om te doen. Maar dat komt ook mede door Salina(docente) Ze is niet alleen gezellig Maar ook streng en betrokken, zodat je het beste uit jezelf kan halen

TanjaAmsterdam
10,0

Het was een hele mooie en leerzame cursus. De docent heeft het ongelofelijk goed gedaan door ons in zo'n korte tijd zo veel te leren. Ik kon ook merken dat het een ervaren docent was.

FirasEindhoven
8,6

Miriam is een topdocente. Geeft duidelijke uitleg en heeft aandacht voor iedere cursist. Heb t als heel plezierig ervaren en kom zeker graag terug.

NatasjaEindhoven
8,6

Ik heb er met veel plezier aan deelgenomen.Alles wordt duidelijk uitgelegd.Het is zeker een aanrader

ChantalEindhoven
8,1

Ik ben echt heel blij dat ik deze cursus gedaan heb, echt heel erg veel geleerd en zeker ook ruimte voor eigen ideeën en creativiteit

AnnemartAmsterdam
10,0

Leuke cursus met fijne docent, legt informatie goed uit, lokaal is zelf met tafel en spiegels zijn prima.

BrendaEindhoven
9,5

Super fijne cursus goede uitleg

SylviaEindhoven
9,4

Fijne korte cursus met gemotiveerde leerkracht

MarieWilrijk
9,5

Wat een leuke leerrijke cursus. Carlijn is bekwaam, ondersteunend, leuk, creatief. Ook gedreven en rechtvaardig.Ik zal de lessen missen.

GineWilrijk
10,0

Ik blijf bij wellness academie.

ErkisEindhoven
8,2

De cursus was heel leerzaam, veel feedback gekregen. Ervaringen met andere cursisten kunnen uitwisselen.

HeidiHasselt
10,0

Namens mij en namens mijn collega's danken we docent rayshri voor haar inzet bij het geven van advies, training en het verstrekken van alle oefenbenodigdheden

SaidRotterdam
7,9

Rayshri is een fantastische docente met kennis in haar vak. Ze maakte dat ik nu echt weet hoe ik elk kapsel kan knippen.

EvieRotterdam
9,5

Super cursus! Een toffe docente die weet waar ze mee bezig is! veel geleerd!

TinekeWilrijk
Is dit een MBO opleiding?

Nee, wij bieden geen MBO opleiding aan. Een MBO opleiding duurt doorgaans enkele jaren, is 3 à 4 maal duurder en omvat heel wat extra vakken die niet van toepassing zijn voor dit beroep. Wat wij aanbieden is een volledige vakopleiding voor het behalen van een diploma, waarmee je je in bepaalde situaties kunt aansluiten bij de meest relevante beroepsverenigingen. Het niveau van deze opleiding is te vergelijken met MBO-3.

Is een verkorte opleiding iets voor mij?

Wij bieden enkel verkorte opleidingen aan. De keuze tussen een langdurige of een verkorte opleiding, is zeer persoonlijk. Onze opleidingen zijn er voor zij die op korte termijn wil beginnen en geen jaren kunnen uittrekken voor een opleiding. Let wel, buiten de lesuren dien je bij ons ook voldoende tijd vrij te maken om te studeren en te oefenen. Wij raden eveneens een stage aan in combinatie met je opleiding.

Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?

Enkel opleidingen voor knelpuntberoepen komen in aanmerking voor subsidie via de KMO-portefeuille. Hierdoor komt enkel de kappersopleiding binnen ons opleidingsaanbod in aanmerking voor gebruik van de KMO-portefeuille.

Alle Vlaamse KMO's en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruikmaken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 30% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 7.500 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.

Kan ik stage lopen tijdens mijn opleiding?

Aangezien wij een onderwijsinstelling voor volwassenen zijn, ben je niet verplicht om stage te lopen. Bij de vakopleidingen raden wij het wel aan. Indien je stage wenst te lopen bij een salon, kan via de school de stagedocumenten aanvragen.

Kan ik via de school ook deelnemen aan losse stageopdrachten?

Als school nemen we regelmatig deel aan evenement waar beroep wordt gedaan op cursisten om wat extra ervaring op te doen. Meld je aan voor onze nieuwsbrief en / of volg ons via Facebook. Zo blijf je steeds op de hoogte van de nieuwste stageopdrachten!

Moeten wij oefenmodellen voorzien of oefenen we op elkaar?

Nee, je hoeft geen model mee te brengen naar de academie. Je gaat aan de slag met een medestudent, dus jij werkt op iemand in de lesgroep, en iemand werkt op jou. Enkel bij de opleidingen Gespecialiseerd Voetverzorger (België), Pedicure (Nederland), Kapper/Kapster, Haarkleuren en Schoonheidsspecialiste dien je af en toe een model mee te brengen. Tijdens de eerste lesdag krijg je van je docent een overzicht zodat je weet op welke lesdag je een model dient mee te brengen. Bij de cursussen Acne specialisatie, Keratine behandeling, Airbrush brows, Permanente make-up manueel, Microblading en Ombre/Powder brows dien je ook zelf een model te voorzien. Deze informatie kan je steeds terugvinden in je bevestigingsmail na inschrijving via de website.

Opleidingskost vergoed door UWV?

Ben je werkloos in Nederland? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding van je opleidingskosten door het UWV. Niet iedereen die werkloos is, kan hier gebruik van maken. Dit hangt van je situatie en traject af. Wij raden je aan om je contactpersoon bij het UWV aan te spreken en naar de mogelijkheden tot vergoeding te vragen. UWV vergoedt enkel de opleidingen die wij in Nederland organiseren en niet de opleidingen in België.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie